Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De tar hem finalen – efter skandalen

Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JUANJO MARTIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Carlos Tevez får vård efter tårgasen

Matchen blev uppskjuten efter skandalscener.

Nu är Copa Libertadores avgjord – och River Plate säkrade titeln efter ett stort drama.

Första matchen i Copa Libertadores, den sydamerikanska Champions League-finalen, mellan Boca Juniors och River Plate slutade 2-2.

Finalen skulle avgöras i november – men matchen fick skjutas upp efter skandalscener. 

Boca Juniors buss attackerades av stenkastare inför returen, där flera spelare och busschauffören skadades. Polisen sprutade tårgas för att skingra folkmassorna runt bussen, något som även drabbade spelarna.

På söndagen var det dags för den uppskjutna matchen att till slut avgöras – och detta på neutral mark: Bernabéu i Madrid.

Beslutet att förlägga matchen till Real Madrids hemarena har väckt kritik. Den brasilianska stjärnan Dani Alves kallade det ”den största skammen jag upplevt som fotbollsspelare”, då han menade att beslutet drabbar tusentals supportrar som inte kan ta sig till Europa för att se matchen på plats.

Avgörandet i matchen kom att bli dramatiskt.

Ropade på straff

Dario Benedetto skickade in 1-0 till Boca Juniors i slutet av den första halvleken, läckert framspelad av Nahitan Nandez.

https://twitter.com/EurosportSE/status/1071860824954863617

I början av den andra halvleken ropade River Plate på straff, efter att Bocas målvakt Esteban Andrada gjort en rejäl satsning på Lucas Pratto som kom fri.

– Satsningen är väldigt tuff, sa experten Johan Arneng i Eurosport.

Men Pratto fick revansch kort senare – när han la in bollen till 1-1.

https://twitter.com/EurosportSE/status/1071871306113667072

Avgjorde i öppet mål

Ställningen var fortsatt oavgjord efter full tid, och matchen gick till förlängning. River Plate fick tidigt en fördel, då Wilmar Barrios drog på sig sitt andra gula kort och visades ut redan en minut in i förlängningsperioden. 

Det var tydligt att River hämtade energi från att vara en man mer på planen, och byggde upp ett rejält tryck i Boca Juniors straffområde. Och i den 109:e minuten small det till. 

Juan Quintero fick fatt på bollen precis framför straffområdet, och fick från stillastående läge på en drömträff som seglade in i mål via ribban. 

https://twitter.com/EurosportSE/status/1071885017998127106

Leonardo Jara hade en stolpträff för Boca Juniors med bara minuter kvar att spela. Bollen gick ut till hörna, och då rusade Bocas målvakt upp för att stötta laget i kampen på kvittering.

Men i stället för ett Boca-mål gick bollen i väg till en kontring – och Gonzalo Martinez kunde stänga matchen med ett mål i öppen kasse.

https://twitter.com/EurosportSE/status/1071888199868395521