Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Iker Casillas avslutar nu karriären

Iker Casillas är gift med tv-profilen Sara Carbonero.
Iker Casillas.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Casillas lyfter EM-bucklan 2012.Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Han har inte spelat fotboll sedan sin hjärtinfarkt.

Nu meddelar den spanske målvaktslegendaren Iker Casillas, 39, att karriären är över.

”Det viktiga är vägen som du vandrar och personerna som gör du gör det med, inte målet som du kommer till”, skriver han på Instagram.

Iker Casillas lämnade Real Madrid för Porto sommaren 2015 och spelade där i fyra säsonger innan tiden på fotbollsplanen fick ett abrupt slut.

Under en träning med Porto började han må dåligt och fördes till sjukhus där han fick akut vård. Därefter bekräftade klubben att Casillas hade drabbats av en akut hjärtinfarkt.

Redan då sa hans agent Carlo Cutropia att karriären förmodligen är över för Casillas som var glad över att vara vid liv.

– Det här var viktigare än VM-guldet. Det är den största segern i Ikers liv. Han gjorde sitt livs räddning, sa Cutropia till Marca.

Iker Casillas slutar med fotboll

Drygt ett år senare kommer Casillas nu själv med ett definitivt besked om att karriären är slut.

”Det viktiga är vägen som du vandrar och personerna som du gör det med, inte målet som du kommer till”, skriver Casillas.

I en text på Instagram avslutar han:

”När jag tittar tillbaka inser jag hur lyckligt lottad jag är för det jag fått och då menar jag inte bara titlarna utan också det jag fått som människa.”

Efter beskedet har hyllningarna strömmat in till Casillas.

”Utan dig hade allt blivit mindre meningsfullt”, skriver bland annat Gianluigi Buffon på Twitter

Iker Casillas är en av de mest meriterade målvakterna i fotbollshistorien. Han vann La Liga sju gånger och Champions League tre gånger med Real Madrid. Dessutom tog han dubbla EM-guld och ett VM-guld med det spanska landslaget.

https://www.instagram.com/p/CDdwzefDf8R/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.