Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gustafsson klar som ny förbundskapten

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jens Gustafsson lämnade Hajduk Split i höstas.

Nu står det klart att den förre norrköpingstränaren tar över det svenska U21-landslaget. 

– Det är ett privilegium att få förtroendet som förbundskapten för det svenska U21-landslaget, säger Jens Gustafsson till förbundets hemsida. 

Jens Gustafsson lämnade Norrköping efter säsongen 2020 och tog senare över Hajduk Split men i höstas fick svensken sparken. 

Sedan dess har han stått utan jobb och har kopplats ihop med bland annat Hammarby. Nu står det klart att Gustafssons nästa steg blir inom Svenska fotbollförbundet då han är klar som ersättare till Poya Asbaghi i rollen som förbundskapten för U21-landslaget.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2025. 

”Väldigt ärofyllt”

– Det är ett privilegium att få förtroendet som förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag som jag känner stor ödmjukhet inför. Nu ser jag fram emot att lära känna ledarteamet, organisationen och förbundet. Att ta del av den kunskapen som finns där och på så vis bli en skickligare tränare, säger Jens Gustafsson till förbundets hemsida. 

Vid sin sida kommer han att ha Andreas Pettersson som fortsätter i rollen som assisterande.

– Jag är jätteglad och nöjd med rekryteringen. Jens har en lång erfarenhet av allsvenskan och den högsta nivån här i Sverige. Han har även erfarenhet från utlandet efter sin vistelse i Hajduk Split. Han är en tränare som har viktiga grundvärderingar gällande utbildning och långsiktighet, säger Claes Eriksson, chef för ungdomslandlagen till hemsidan. 

Gustafssons första match som förbundskapten blir EM-kvalet hemma mot Irland i slutet av mars. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.