Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet för att återvända: Han ska bort från laget

12 olika länder arrangerar Fotbolls-EM 2020.
Luis EnriqueFoto: DEFODI.EU / IMAGO IMAGES / DEFODI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Robert MorenoFoto: BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK / BAGU BLANCO/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det råder kaos i det spanska landslaget när Luis Enrique kommer tillbaka.

Robert Moreno lämnade jobbet i tårar och kritiseras nu av fotbollsförbundet.

– Det är bara Robert Morenos krav som har förändrats, säger det spanska fotbollsförbundets ordförande på en presskonferens enligt Marca.

Dramatiska scener utspelade sig bakom kulisserna i det spanska landslaget efter måndagens storseger mot Rumänien. Robert Moreno fick beskedet att han skulle lämna sin roll som förbundskapten och ska ha tagit ett tårfyllt farväl till spelarna som även de ska ha reagerat starkt.

Enrique lämnade det spanska landslaget i somras på grund av privata skäl och hans assisterande förbundskapten Robert Moreno fick ta över. Kort senare stod det klart att Enriques familj drabbats av en stor tragedi – nioåriga dottern Xana hade gått bort i cancer.

”Hela världen visste”

På en presskonferens under tisdagen bekräftade det spanska fotbollsförbundets förbundsordförande Luis Rubiales att Luis Enrique återvänder till sin post. 

– I dag kan vi bekräfta att Luis Enrique återvänder till sin roll som förbundskapten, säger Rubiales.

– Hela världen visste att om Luis Enrique ville återvända så skulle dörrarna till landslaget vara öppna.

Enligt förbundsordföranden var det Robert Moreno som pratade med Enrique när han berättade att han var redo att återvända.

– Det var Robert Moreno själv som sa till oss att han ville komma överens om sin avgång eftersom han inte ville hindra Luis Enrique från att komma tillbaka, säger Rubiales.

Stort kaos efter beskedet

Tidigare under hösten berättade Robert Moreno att han ”med glädje skulle ta ett steg åt sidan” eftersom han var god vän till Luis Enrique och har följt efter honom som assisterande tränare i flera klubblag. 

Nu verkar det däremot som att relationen mellan de båda tränarna har blivit infekterad. El Mundo Deportivo skriver att Enrique ska ha sagt till journalisten Juan Antonio Alcalá att hans krav för att komma tillbaka som förbundskapten var att Moreno inte skulle ingå i ledarstaben. 

Dessutom rapporterar Bein Sports att Moreno nu ska ha blivit besviken eftersom han själv drömde om att leda laget i EM. I stället för att dyka upp på ett möte med förbundet och diskutera framtiden ska han ha skickat dit sina advokater.

Luis Rubiales säger att inget har förändrats nu och att tanken alltid varit att Enrique skulle komma tillbaka. Han kritiserar Moreno för att han krävde att få veta vad som hände i processen när förbundet var nära att ta tillbaka Enrique.

– Vi har inte ändrat vårt budskap och vi är ärliga mot hela världen. Det är bara Robert Morenos krav på att veta vad som hände som har förändrats. Luis Enrique var tvungen att lämna sin post men det är han som är ledaren och han hade ett löfte om öppna dörrar. Det här är ett projekt som slutar i Qatar.

I stället för att ha Robert Moreno som assisterande förbundskapten skriver bland annat El Español nu att Enrique kommer vill ta in Juan Carlos Unzué i hans ställe.

https://twitter.com/partidazocope/status/1196793324679630849https://twitter.com/beinsports_FR/status/1196806961838411776