Jossans tuffa krav

Publicerad
Uppdaterad
BLACKPOOL. Josefine Öqvist höll på att avgöra matchen mot Finland.
Men hennes 1 0 dömdes bort.
Får jag inte spela mot England, blir jag förbannad, säger den svenska anfallaren.
Efter 0–0 mot finskorna sent i går kväll spelar Sverige på lördag en helt avgörande match mot England. Nu är det bara vinst som gäller, något annat finns inte. Josefine Öqvist visade med sin snabbhet mot Finland att hon borde vara med då. – Jag vet inte vad jag ska göra mer för att visa att jag duger mot England. Det händer ju saker när jag kommer in. Jag blir förbannad om jag inte får spela den matchen, menar Josefine.

Drev upp tempot

Hon bytte med Lotta Schelin i den 56:e minuten mot Finland och drev genast upp tempot. Dessutom fick Öqvist ett mål bortdömt sju minter senare. – Jag kastade mig fram och vräkte in bollen efter att Hanna Ljungberg nickat i ribban. Jag blev väldigt förvånad när domaren blåste av och menade att det var felaktigt inkast av Therese Sjögran, förklarar Josefine. Hann du bli glad? – Ja, det hann jag. Det var ett riktigt kämpamål.

Blåsta på straff

Du var också iblandad i ett stolpskott. – Jag var aldrig på den bollen, det är Kicki Bengtssons skott och jag rör den aldrig, säger Öqvist. I andra halvlek dras Josefines anfallskollega Hanna Ljungberg ner av finska försvararen Tiina Salmén i Finlands straffområde. – Domaren skulle blåst då. Det var en straff som togs ifrån oss. Jag är väldigt besviken på det och att vi inte lyckades slå finskorna. 18 000 biljetter är sålda i förväg till matchen mot England i övermorgon. – Merparten av dem kommer inte att heja på oss. Det känns bara inspirerande. Vi har varit i liknande situationer förr, säger Hanna Ljungberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag