Joseph Ceesay bakom målen när MFF gick till Europa League-playoff

Tv: Nya livet efter MFF – fotbollsboss på solkusten
Joseph Ceesay, till höger, låg bakom MFF:s mål.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Malmö FF hade inga bekymmer i Luxemburg.

Efter 3-0 hemma på Stadion löste nu regerande mästarna 2-2. 

Vid båda MFF:s mål var det Joseph Ceesay som spelade fram. 

Nu väntar turkiska Sivasspor i Europa Leagues playoff. 

– Buya ville fira med en dans, men jag var inte redo för det, säger Ceesay och skrattar. 

Malmö FF spelar gruppspel i höst. Det står klart efter avancemanget mot Dudelange under torsdagskvällen. 3-0-segern hemma i Malmö följdes nu upp med 2-2 i Luxemburg och skåningarna var aldrig nära att klappa igenom.

Målen kom i upptakten av den andra halvleken – och båda gångerna var det Joseph Ceesay som spelade fram. Först rann yttern i väg i djupled och spelade in till Mohamed Buya Turay som vräkte in 1-0. Anfallarens första mål i MFF-tröjan. 

– Buya ville fira med en dans ihop med mig, men jag var inte redo för det. Han gillar ju att dansa, men jag tror han är bättre på det än vad jag är, säger Ceesay och skrattar. 

Kort senare drog Ceesay i väg på nytt och hittade in till Ola Toivonen som placerade in tvåan. Två identiska mål som sommarförvärvet Ceesay alltså låg bakom.

– Ja, de var ganska lika. Det första var en snabb omställning efter fin pass från Ola och vid andra målet lyckades jag ta mig förbi min försvarare och spela in till Ola. Det kändes helt okej för mig, men jag skulle inte säga att detta var min bästa match i MFF, för utöver assisterna gjorde jag inte så mycket. 

Några minuter senare reducerade Samir Hadji och därefter svarade Dennis Hadzikadunic för en farlig passning rätt in i banan som Danel Sinani utnyttjade till 2-2. Närmare än så kom dock inte Dudelange.  

– Onödigt att släppa in två mål när vi leder med 2-0. Vi behöver vara bättre i nästa runda, konstaterar Ceesay. 

Får livlina vid uttåg mot turkarna 

Frågan nu är om det blir gruppspel i Europa League eller Conference League. Det vet vi efter dubbelmötet med turkiska cupmästarna Sivasspor i playoffet. 

MFF inleder hemma nästa vecka och avslutar sedan veckan därpå i den centralt belägna staden Sivas i Turkiet. 

– Jag tror det är en fördel att börja hemma. Vi gjorde ju det senast mot Dudelange och det gick ju bra. Vi ska göra allt för att ta oss vidare, säger Ceesay. 

Seger mot turkarna innebär gruppspel i Europa League medan uttåg ger livlina rätt in i Conferences Leagues gruppspel. 

Tv: Reportern säker på avancemang – redan efter första mötet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.