Foto: Petter Arvidson / BildbyrånFoto: Petter Arvidson / Bildbyrån
 Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Foto: Niklas Larsson / BildbyrånFoto: Niklas Larsson / Bildbyrån
 Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

Jonas Eriksson: "Det är en ära – speciellt"

Publicerad

Svensken Jonas Eriksson dömer tisdagens landskamp mellan England och Frankrike tillsammans med sina assistenter Daniel Wärnmark, Mathias Klasenius och Mikael Lerjéus.

Frankrike kommer till Storbritannien från attentatet mot Stade de France under landskampen mot Tyskland i fredags.

Både Lassana Diarra, som förlorade en kusin i terrordåden, och Antoine Griezmann, vars syster överlevde attacken mot konserthallen Bataclan, finns kvar i den franska truppen.

"Blir något väldigt speciellt"

Nu står det klart att den svenske domaren Jonas Eriksson dömer matchen.

"Det är en ära att döma alla landskamper, men att finnas med just på den här matchen på Wembley i London efter fredagens tragiska händelser i Paris blir något väldigt speciellt för mig och mitt team. Fotbollen betyder mycket i denna stund och vi känner oss privilegierade över att få vara en del av matchen", säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag