Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jonas Eidevall blir ny expert i fotbolls-EM

Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA
Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS BILDBYRÅN

Succésäsongen belönades med kontraktsförlängning. 

Nu kommer nästa uppdrag för Jonas Eidevall. 

Arsenaltränaren blir expertkommentator för TV4 under fotbolls-EM. 

– Jag ser verkligen fram emot att få uppleva matcherna tillsammans med alla tv-tittare, säger Jonas Eidevall i ett pressmeddelande. 

I somras lämnade Jonas Eidevall Sverige och Rosengård för tränarjobbet i storklubben Arsenal. 

Första säsongen i Women's Super League,WSL, slutade med succé. Arsenal slutade förvisso på en andraplats i ligan, men kampen om titeln levde hela vägen in till sista matchen. 

Men även i Champions League skörde Eidevalls framgång, där man tog sig till kvartsfinal. Men åkte ut mot tyska Wolfsburg. 

Svensken belönades efter året med att förlänga kontraktet med klubben. 

Nu väntar nya uppdrag för Eidevall – han blir expertkommentator för TV4 under fotbolls-EM.

– Det känns både kul och spännande att Jonas vill jobba med våra sändningar i sommar. Som tränare för ett av de bästa klubblagen i Europa kommer han kunna bidra med både erfarenhet och kunskap om såväl spelet som spelarna i lagen som spelar, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Eidevall: ”Jag älskar fotboll”

Flera av Arsenals stjärnor väntas spela EM-slutspelet däribland superstjärnan Vivianne Miedema (som nyligen också förlängde sitt kontrakt), svenska skyttedrottningen Stina Blackstenius och Englands landslagskapten Leah Williamson. 

– Jag älskar fotboll och det finns så många högkvalitativa spelare och lag i sommarens mästerskap. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva matcherna tillsammans med alla tv-tittare och förhoppningsvis kunna bidra med min fotbollskunskap, säger Jonas Eidevall.

TV: Glas om EM-pengarna som väntar i sommar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.