Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johanna Garå slutar på TV4: "Jag blir låg"

Johanna Garå, expert inom spansk fotboll, slutar på TV4. Foto: TV4.
Johanna Garå. Foto: TV4.

Fotbollsexperten Johanna Garå slutar på TV4.

Anledningen är att hon har tröttnat på alla hatiska kommentarer som hon får ta emot från tittare.

– Där står jag i direktsändning och ska hantera att en person tycker att jag är helt värdelös. Jag blir låg, men låtsas som ingenting, säger Garå till Resumé.

Sportjournalisten Johanna Garå hade en lång karriär bakom sig när hon kom till TV4 2011.

I maj går hennes kontrakt med kanalen ut - och Garå har bestämt sig för att inte förlänga det. Hon har tröttnat på allt hat hon får ta emot i samband med sändningarna.

– Jag är inte beredd att betala offentlighetens pris. Jag har aldrig varit intresserad av offentligheten. Jag gillar att berätta stories, och jag gillar spansk fotboll, men har aldrig varit intresserad av att gå på galapremiärer eller att bli intervjuad, säger hon till Resumé.

"Låtsas som ingenting"

Garå menar att hon till viss del har slutat använda sociala medier för att inte behöva läsa alla hatiska kommentarer som folk skriver till henne.

Det började hon med efter att hon under en fotbollsmatch skulle svara på frågor ställda på Twitter i direktsändning.

– Där står jag i direktsändning och ska hantera att en person tycker att jag är helt värdelös. Jag blir låg, men låtsas som ingenting, berättar hon.

Vad som väntar nu är oklart. Garå vill gå tillbaka till att jobba som skrivande journalist eller bakom kameran - något som inte gör att hon syns lika mycket i offentligheten.

"Det hade varit en dröm"

Samtidigt hoppas hon på att det blir en kvinna som tar över efter henne på TV4.

– I dag är vi ganska många tjejer som syns i rutan vad gäller sport, även om det fortfarande finns få "experter". Jag hoppas att vi har inspirerat kvinnor till att söka sig till det här yrket. Men det finns fortfarande få kvinnliga sportjournalister med utländsk härkomst i Sverige. Det är nästa steg. Det hade varit en dröm att få se en tjej med icke-svenskt namn med slöja inne i en hockeystudio, säger Garå.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!