Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Johan Arnengs debut slutade i storförlust

Publicerad

Johan Arneng valde bort allsvenskan och kritade på för division 1-laget Sirius.

På fredagen debuterade den landslagsmeriterade mittfältaren – när Uppsala-laget fick storstryk av Gif Sundsvall.

- Han är van vid högre tempo och kunde gå på rutin i den här matchen, säger Sirius-tränaren Kim Bergstrand till unt.se.

För drygt en vecka sedan slog division 1-laget Sirius till och värvade landslagsmeriterade Johan Arneng från Syrianska.

Den 33-årige mittfältaren, med bland annat ett SM-guld med Djurgården på sin meritlista, kritade på ett tvåårskontrakt med Uppsala-klubben – trots intresse från allsvenska klubbar.

Fick storstryk

På fredagskvällen gjorde Arneng sin debut, men förstaframträdandet i Sirius slutade med storstryk. Gif Sundsvall, i fjol degraderade från allsvenskan till superettan, vann med klara 4-1.

Men trots den klara förlusten är Sirius-tränaren Kim Bergstrand nöjd med vad han såg av Arneng.

- Han visade ganska snabbt vad han kan och han blir viktig för oss. Han är van vid högre tempo och kunde gå på rutin i den här matchen, säger Bergstrand till unt.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag