Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Joakim Sjöhage tillbaka till Elfsborg

Foto: Thim Åke
BORÅS. Efter bara ett halvår återvänder Joakim Sjöhage till Elfsborg. Sportexpressen.se kan avslöja att boråsarna löser anfallskrisen med ett gammalt alternativ.
- Det ska bli otroligt skönt att komma hem, säger Sjöhage till Sportexpressen.se.
Under onsdagskvällen skriver Joakim Sjöhage på nytt på för Elfsborg. Han kommer att lånas ut från norska Brann under ett år.
Elfsborg har anfallskris sedan Mathias Svensson och James Keene har gjort illa sig i knäet och Fredrik Berglund har ömmande ljumskar.
- Nu kommer jag tillbaka för att ta en plats i laget. Det ser betydligt ljusare ut för mig nu än när jag åkte, säger Sjöhage.

"Ett suveränt alternativ"

Han har knappt spelat en hel match sammanlagt sen han gick till norska Brann.
- Nu fick jag reda på att jag skulle vara fjärde eller femte alternativ som forward och då var det dags att röra på sig. Jag är glad över att Elfsborg vill ha tillbaka mig. Det är ett suveränt alternativ.
Är det ett misslyckande att komma tillbaka efter så kort tid?
- Ja, det är ett misslyckande för min del. Jag hade väldigt stora förväntningar när jag åkte, men det gick inte alls som jag trodde. Nu är det bara att försöka glömma det.
Hur mycket har du följt Elfsborg under den här tiden?
- Jag har sett några matcher i Uefa-cupen. Det såg väldigt bra ut tills jag åkte, men sen försvann både Jon (Jönsson) och ”Sampa” (Samuel Holmén). Då blev det tuffare, säger Sjöhage.
Fortfarande är han kvar i Norge, men kommer inom kort att återvända till Borås.
- Jag kommer att bo hemma i barndomshemmet. Det kommer att gå fint. Jag tror att mamma och pappa välkomnar mig med öppna famnar, säger Sjöhage och skrattar.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!