Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jesper Christiansen otrogen under många år – berättar om dubbellivet

Jesper Christiansen i Elfsborg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jesper Christiansen i Elfsborg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jesper Christiansen.
Foto: IAN STEWART / AP

Jesper Christiansen har spelat för klubbar som FC Köpenhamn och Elfsborg – och även representerat det danska landslaget. 

Men vid sidan av planen levde fotbollsstjärnan ett hemligt dubbelliv. 

– Jag var ett stort rövhål, säger 44-åringen till Bold

Den danske målvakten har nu avslutat karriären, som bland annat innehåller en fem säsonger lång sejour i FC Köpenhamn där Christiansen var med och vann ligan fyra gånger och spelade även Champions League-matcher med klubben. 

Jesper Christiansen har spelat elva matcher för det danska landslaget och togs ut i landet VM-trupp 2002 och 2010. Efter sin framgångsrika tid i FC Köpenhamn värvades han till allsvenska Elfsborg, enligt Fotbollskanalen som en del av klubbens storsatsning 2010, där han spelade två säsonger. 

Nu berättar Jesper Christiansen för första gången om sitt hemliga liv utanför planen – som gjorde att han under sin tid i Borås skilde sig från sin dåvarande fru. 

– Jag var ett stort rövhål. Jag tänkte bara på mig själv, säger den tidigare målvaktsstjärnan i en intervju med danska Bold

Jesper Christiansen om otroheten

Christiansen berättar att han under flera år hade en extra telefon som han hemlighöll för sin fru. Den hemliga telefonen använde han för att ha kontakt med andra kvinnor. 

– Jag fick hundra procent en kick av det. Jag levde mycket för uppmärksamhet och bekräftelse. Det fick jag på planen när det gick bra och det var något av det fetaste, säger Christiansen, som menar att han under åren blev en mästare på lögner. 

– Utanför planen fick jag bekräftelse på annat håll, du kan absolut kalla det en kick. Jag blev hög på det. 

Till slut upptäckte fotbollsstjärnans exfru den hemliga telefonen, och otrohetsaffärerna uppdagades. Jesper Christiansen berättar att han gått i terapi för att bearbeta det turbulenta dubbellivet och försöka förändras. 

City kopplar greppet om semifinalen


ANNONS: Streama slutspelet i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.