Foto: OLLE SPORRONGFoto: OLLE SPORRONG
 Foto: OLLE SPORRONG
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Jesper Blomqvists nya liv – som pizzabagare

Publicerad

I våras berättade Jesper Blomqvist att han skulle börja arbeta som pizzabagare efter att en rad misslyckade affärer försatt honom i ekonomiskt trångmål. 

Nu har Blomqvist börjat på sitt nya jobb. 

– Jag jobbar 12-14 timmar om dagen, jag har aldrig jobbat så här hårt, säger han till Sveriges Radio. 

Det var efter sin sejour i TV4:s "Let's Dance" som Jesper Blomqvist berättade att han, efter en rad dåliga investeringar, förlorat miljonbelopp och var på jakt efter ett "vanligt jobb". 

– Jag har gjort många dåliga affärer, blivit lurad och gjort misslyckade investeringar. Det är inte akut kris, men jag kan inte lägga mig på sofflocket och göra ingenting. 

Blomqvists nya liv som pizzabagare

Valet föll på pizza. I mars berättade den förre svenska landslagsmannen i fotboll att han gått in och blivit delägare i en pizzeria på Lidingö i Stockholm. Blomqvist berättade då att han skulle göra allt från att stå i kassan till att baka pizzorna själva. 

Nu har hans pizzeria slagit upp dörrarna och Blomqvist berättar att han jobbar som aldrig förr. 

– Jag har aldrig jobbat så här mycket, inte ens som fotbollsspelare. Jag tycker det är superkul, men det blir farligt, för jag märker inte att det blir jobbigt. Och det går inte att hålla på så här i hur många veckor som helst, tippar jag, säger han till Sveriges Radio. 

Blomqvists livsläxa efter pengakrisen

Blomqvist berättar att han än så länge inte har ställt sig i köket, utan mest stått i kassan, serverat och burit disk. 

Och även om han njuter av tillvaron nu så säger Blomqvist att han lärt sig en läxa av sina dåliga investeringar. 

– Jag har gått på några nitar, det har nog de flesta. Jag har lärt mig den hårda vägen att inte lita för mycket på folk. Ska man gå in i något måste man vara med själv och verkligen se efter sina pengar, annars är det lätt hänt att det inte blir bra. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag