Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jennifer Hermoso anklagar förbundet inför Sverigematchen

Foto: ALESSANDRA TARANTINO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Fotbollsstjärnan Jennifer Hermoso anklagar Spaniens fotbollsförbund RFEF för att ”skrämma och hota” världsmästarlaget genom att ta ut dem till två Nations League-matcher, varav den ena mot Sverige, trots att de inte vill spela.

Den spanska landslagsstjärnan, som mot sin vilja blev kysst på munnen av förbundsordföranden Luis Rubiales vid segerceremonin i samband med VM-vinsten, finns inte med bland de uttagna men uttrycker stöd för sina lagkamrater.

”Spelarna är säkra på att det här är ytterligare en del en strategi bestående av söndring och manipulation vill skrämma och hota oss genom med rättsliga åtgärder och ekonomiska sanktioner”, säger Hermoso i ett uttalande som hon publicerade på X, tidigare Twitter, natten mot tisdag svensk tid.

Efter kysskandalen råder kaos i Spanien och så sent som i fredags gick 39 spelare ut och meddelade att tänkte fortsätta den bojkott man startat, trots att Luis Rubiales och förbundskaptenen Jorge Vilda tvingats bort.

Jennifer Hermoso saknas i truppen

Under måndagen stod det dock klart att hela 15 av 23 VM-spelare har låtit sig övertalas till att trots allt ställa upp – om man får tro den nye huvudtränaren Montserrat ”Montse” Tomé.

Det handlar bland annat om stjärnor som Barcelonatrion Aitana Bonmatí, Alexia Putellas och Mariona Caldentey.

Ett av namnen som inte fanns med bland dessa var Jennifer Hermoso, vilket enligt Tomé beror på att han vill ”skydda” henne.

En bild som inte delas av den 33-åriga stjärnan själv.

”Skydda mig från vad? Och från vem?”, säger hon i uttalandet.

Sverige–Spanien har avspark klockan 18.30 på fredag, och spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.