Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jätteslagsmål i för-VM: "Han tappar det totalt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: SVT 24.
Foto: SVT 24.

Nya Zeeland jagade kvittering mot Mexiko i slutminuterna av Confederations Cup.

Då utbröt ett stort slagsmål mellan nästan samtliga spelare – som renderade i ett enda gult kort.

– Han tappar det totalt här, domaren, säger experten Daniel Nannskog i SVT.

Det var vid ställningen 2-1 till Mexiko i 92:a minuten mot Nya Zeeland som kaosscenerna utbröt, och som i slutändan fick domaren Bakary Gassama att bli rejält kritiserad.

Nya Zeelands försvarare Michael Boxall satte i gång en kontring och blev nerriven av Mexikos Diego Reyes när han var några meter från straffområdet. Boxall blev då arg, och skickade en eftersläng mot motspelaren Hector Herrera.

Därefter kom Boxalls lagkamrat Ryan Thomas till situationen för att småbråka – och då bröt det stora bråket ut. Nästan samtliga spelare flög på varandra i en stor klunga där slag och knuffar delades ut i något som snarare liknade ishockey.

 – Oj vad jag inte vill se det här. Förkastligt beteende. Man förstår att det är mycket känslor i slutet av matchen. Men det är inte okej någonstans, säger experten Markus Johannesson i SVT.

"En fullständigt vansinnig match"

Domaren Bakary Gassama fick svårast tänkbara uppgift att försöka hålla koll på tjugo spelare som kivades – men scenerna efteråt blev i det närmaste pinsamma. Nya Zeeland fick frispark och efter viss tvekan delade han ut ett gult kort till Nya Zeelands Andrew Durante.

– Var det allt han hittade!?, undrar experten Markus Johannesson.

Frisparken skulle sättas i gång efter nästan fyra minuters speluppehåll – men då delade Bakary Gassama, efter kommunikation med videogranskningsrummet, ut ytterligare två kort: till Diego Reyes och Michael Boxall.

– En fullständigt vansinnig match på alla sätt och vis. Hur ska vi kunna sammanfatta det här?, säger programledaren Mats Nyström i SVT.

SVT-experten Daniel Nannskog kritiserade också spelarnas beteende.

– Det går över gränsen, de tappar det totalt, säger han.

Matchen slutade 2-1.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.