Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätteskandalen: Spred bild på Maradonas lik

Foto: DIEGO MARADONA PRESS OFFICE / AFP / T / TT NYHETSBYRÅN

En anställd på begravningsbyrån poserade bredvid Maradonas kropp. 

Nu väcker bilden avsky och mannen har avskedats. 

– Till minne av min vän kommer jag inte ge mig förrän han får betala för vad han gjort, Twittrar Maradonas advokat Matías Morla. 

Diego Maradona både sörjs och hyllas runtom i världen. 

I Neapel och Buenos Aires har supportrar samlats och manifesterat sin sorg och på sociala medier postas inlägg med hyllningar till den avlidne superstjärnan. 

Men alla bilder är inte hyllningar En del är djupt respektlösa och bryter till och med mot lagen. 

Under torsdagen spreds en bild av en man som gör ”tumme upp” bredvid Maradonas öppna kista, ska även ha vidrört kroppen. Bilden väckte avsky och fick Maradonas advokat och nära vän Matías Morla att rasa och utkräva ansvar på Twitter

”Jag kommer personligen att leta rätt på skurken som tog bilden. De ansvariga ska få betala”, skrev Morla. 

Sparkas från begravningsbyrån

Mannen på bilden identifierades som Diego Molina och de första rapporterna sa att han var säkerhetsansvarig på begravningsbyrån men det visade sig senare att han endast var inhyrd för att hjälpa till. 

– De var inte våra anställda. Vi hyrde in dem för att bära material till kapellet, så som piedestaler och talarstolar, säger César Picón, en av bröderna som driver begravningsbyrån till La Nacion.

Han förklarar för tidningen att den inhyrda personalen lämnats ensam med kistan i två minuter då bröderna skulle diskutera transporten med polisen. Bröderna, vars firma är väl ansedd, är nu helt förtvivlade över det inträffade. Molina avskedades omedelbart och även tvingades personligen be om ursäkt till Maradonas familj. 

Ytterligare en bild på två personer togs bredvid kistan, även dessa män ska ha varit inhyrda. Personerna på bilden var den 48-årige Claudio Fernandez och hans 18-åriga son. Fernandez säger sig ha känt Maradonas pappa och svåger. Han säger att han och hans son har fått utstå hot efter bilden och i tidningen Clarin ber Fernandez nu om ursäkt.

– Det var inte min avsikt, jag vet att många blivit förolämpade och tagit det illa, säger han. 


Matías Morla vill att saken ska utredas mer Twitter skriver han. 

”Diego Molina är skurken som tog ett foto bredvid Diego Maradonas kista. Till minne av min vän kommer jag inte ge mig förrän han får betala för vad han gjort”

https://twitter.com/JMoPeriodista/status/1332021170137407491

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.