Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Janogy: ”Jag försöker att inte tänka på det”

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: ALEX NICODIM / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tvåmålsskytt mot Ungern och fortsatt förtroende mot Slovakien. 

Då tvingades Madelen Janogy kliva av i halvtid – och nu är landslagsstjärnan orolig för fortsättningen av säsongen. 

– Jag försöker att inte stressa upp mig, säger hon.

Sverige besegrade Slovakien med övertygande 7-0 i EM-kvalet på Gamla Ullevi. Efter tre raka segrar leder svenskorna nu gruppen och har 16-1 i målskillnad inför fortsättningen. 

Madelen Janogy har varit en av de svenska spelarna som varit tongivande under de två inledande svenska kvalmatcherna. Mot Ungern fick hon chans från start och svarade med att göra två mål i 5-0-segern på bortaplan. 

När det var dags för första matchen på hemmaplan efter VM var hon återigen med från start men nu som spets i anfallet i stället för Stina Blackstenius.  

– Det var kul att spela där, en lite annorlunda position. Man hamnar lite mer felvänd och får ta mycket löpningar i djupet. Men jag tycker ändå att jag har de egenskaperna också, säger Madelen Janogy.

”Det var ingen smäll”

Men i halvtid byttes Janogy ut på grund av en skada. 

– Jag kan inte säga så mycket just nu. Men det var ingen smäll, det drog till. 

Det var tidigt i den första halvleken hon kände att det hände och att det påverkade spelet. 

– Jag försökte köra på, men det är klart man tänker lite på att det drar i vaden, sen kollade vi på det i halvtid och tog beslutet att jag inte skulle fortsätta, säger hon.

Orolig för fortsättningen 

För landslagets del väntar en träningslandskamp mot USA innan året är över och med klubblaget är det slutspurten i damallsvenskan som hägrar för Janogy, men hon är orolig för fortsättningen. 

– Jag ska försöka att inte stressa upp mig själv. Vi får försöka kolla på vaden senare, jag försöker att inte tänka så mycket på det, säger hon.