Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jannes starka ord i tv: ”Är bedrövligt”

Janne Andersson
Foto: TV4.

Janne Andersson gästade under fredagen ”Tildes” i TV4. 

Då gick han till hårt angrepp mot näthatarna i samband med fotbolls-EM. 

– Att man kan sitta och kasta skit anonymt är bedrövligt, säger förbundskaptenen. 

Marcus Berg fick fick ta emot näthat efter sin insats i Sveriges EM-premiär mot Spanien. Några veckor senare missade Englands Bukayo Saka en straff som innebar att Italien tog hem EM-titeln. 

Den unge engelsmannen utsattes för rasism och försvarades bland annat av Boris Johnson. 

”Det här laget förtjänar att hyllas som hjältar och inte utstå rasistiskt hat på sociala medier. De som är ansvariga för de här skrämmande övergreppen borde skämmas”, skrev den brittiske premiärministern på Twitter dagar efter finalen. 

Under fredagen gästade Janne Andersson ”Tildes” i TV4 och fick de frågor om det hat som ofta drabbar fotbollsspelare genom sociala medier. 

”Det är bedrövligt”

– Människor är små och kastar skit runtom sig. Det är förfärligt. Det är märkligt att detta kan fortsätta. I England var det fyra stycken som häktades. Det är jättebra, sa Janne och fortsatte:

– När vi var på VM i Ryssland fick Jimmy Durmaz ta emot påhopp. Då stod vi bakom honom. Det var självklart och det hjälpte oss. Vi blev så enade av det. Det är det vi kan göra. Sedan får andra förbjuda och lagstifta. 

Janne fick frågan om han någon gång varit tvungen att trösta och stötta någon spelare som drabbats av påhopp på sociala medier. 

– Absolut, det har hänt. Att folk kan sitta anonymt och kasta är bedrövligt. 

Zlatan i VM-kvalet? 

Om Zlatan Ibrahimovic kommer att medverka i höstens VM-kval är ännu inte klart, enligt Andersson. 

– Är det så han att han är hel och frisk och vill vara med, så kommer han vara med. Han tillförde jättemycket i VM-kvalet i våras, så det var synd att han blev skadad. Jag har inte pratat med honom på länge, men jag ska göra det snart. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.