Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jannes passning till Slovenien: ”Vet hur jag skulle ha gjort”

Janne: ”Det här året har varit jättejobbigt”
Janne Andersson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANTONIO BRONIC / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sverige är pressat att vinna mot Slovenien för att inte ramla ur B-divisionen i Nations League.

Inför mötet finns vissa taktiska frågetecken.

Kommer gästerna till Friends med en fyrbackslinje eller fem försvarare?

– Jag vet i alla fall hur jag hade gjort, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen avslöjade även att han gör vissa förändringar i startelvan efter det stora nederlaget i Belgrad. Sverige föll med 4-1 mot Serbien i lördags, och matchen har i efterhand kritiserats hårt. Så även förbundskaptenens jobb.

Nu väntar en ödesmatch mot Slovenien på Friends arena. När lagen möttes i Ljubljana i juni vann Sverige med 2-0 efter mål av Emil Forsberg och Dejan Kulusevski.

Nu är det ännu mer som står på spel.

Slovenerna besegrade nämligen Norge med 2-1 i veckan – och spelade då med fyrbackslinje. Huruvida det blir samma formation på Friends på tisdagen eller inte råder dock mer tveksamheter kring.

”Det vill jag inte avslöja”

– Slovenien har spelat med både fyrbackslinje och fembackslinje. De spelade fyrbackslinje i lördags och gjorde en bra match och vann. Samtidigt räcker det med kryss nu och det kanske gör att de spelar mer defensivt, säger han. 

– Vi får se i morgon. Vi förbereder spelarna på båda delar. Vi får se. Man kan aldrig veta. Jag vet vad jag hade gjort om jag var deras tränare. Men det vill jag inte avslöja. Då gör dem tvärtom kanske.

Längst fram har Slovenien anfallaren Benjamin Sesko som gjort stor succé i Red Bull Salzburg och redan är såld till klubbkoncernens moderbolag, Red Bull Leipzig.

– Sesko är en jättebra fotbollsspelare. En bra huvudspelare, bra i djupled, tung forward att möta. Han kommer nog göra det bra när han attackerar oss. vi har visat klipp för spelarna på deras vilja att springa och fysik. Det är ett lag som springer rejält.

Enkla frågan som ställer Lindelöf helt

Enkla frågan som ställer Lindelöf helt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.