Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jake Larsson hjälte för svenska U21-landslaget

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Jake Larsson blev tvåmålsskytt när Sverige besegrade Luxemburg i EM-kvalmötet.
Dejan Kulusevski var den som spräckte målnollan – och redan innan halvtid stod det 3-0. 

Det svenska U21-landslaget var tidigt på tårna i EM-kvalmötet mot Luxemburg. Mattias Svanberg var nära att sätta en fin frispark men det var Dejan Kulusevski som presenterade sig först i målprotokollet. 

Målfest innan halvtid 

Den 19-åriga anfallaren som stått för starka insatser i serie A fick sätta 1-0-målet med en straffspark efter att Anel Ahmedhodzic gjorts ned. Kulusevski fortsatte att vara inblandad i mycket och i den 32:a matchminuten assisterade han Jake Larsson som fick göra andra svenska målet. 

Örebrospelaren fortsatte att vara pigg på det mesta, liksom han varit i klubblaget. Innan halvtid tog han vara på ännu en frispark slagen av Mattias Svanberg och satte 3-0. Pontus Dahlberg fortsatte hålla nollan i det svenska målet även i andra halvlek och det blev blågul seger i EM-kvalmötet. 

Nästa match för det svenska U21-laget blir borta mot Irland den 19 november.