Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jagas: ”Det finns ett stort intresse”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Det ryktas hejvilt gällande Stina Blackstenius framtid. 

Flera klubbar visar stort intresse för den 25-åriga landslagstjärnan vars kontrakt med Häcken går ut i höst. 

Själv tar hon det hela med ro. 

– Det känns bara jättekul och spännande, säger Blackstenius. 

Förra säsongen fick Stina Blackstenius inte allt att stämma på fotbollsplanen. Skador gjorde damallsvenskan hackig och med landslaget flöt det inte heller. 

Annat har det varit i år. 

Efter en bländande inledning på med klubblaget Häcken satte sig Stina Blackstenius på ett plan till Tokyo med damlandslaget och fortsatte imponera. 

Fem mål och inskriven i historieböckerna som den svensk med flest mål i OS-sammanhang, med sina sju totalt (hon gjorde två 2016 i Rio) - ett mer än Lotta Schelin.  

Nu har storklubbarna återigen fått upp ögonen för svenskan som sitter på ett utgående kontrakt med BK Häcken i damallsvenskan. 

– Det känns väldigt spännande att se vad som händer, men jag tar ett steg i taget nu och ska bara fokusera på att göra det så bra som möjligt. Men jag vet att det finns lite intresse och det känns bara jättekul och spännande. 

”Mer redo än vad jag var då”

Blackstenius återvände till damallsvenskan och Linköping 2019 efter en sejour på två år i franska Montpellier, nu är suget för ett nytt äventyr utomlands stort. 

– Jag känner mig lite mer lugn och trygg och lite mer redo för Europa nu än vad jag gjorde då tror jag. Jag tycker att jag har utvecklats som person och tagit steg som fotbollsspelare också. 

Men något landslagsstjärnan tar med i beräkning är det faktum att klubblaget Häcken är klart för gruppspel i damernas Champions League. 

– Det känns så klart jättekul och det var hela tiden ett mål att ta oss dit och nu är vi där och det känns otroligt spännande trots en tuff lottning. 

Problemet är däremot att det utgående kontraktet endast sträcker sig över den första gruppspelsmatchen. Huruvida hon kommer teckna ett kortare kontrakt över de tre återstående matcherna är inget hon vill kommentera i nuläget. 

– Det är komplicerat att det inte sträcker sig hela vägen. Men man vill så klart alltid spela så mycket matcher som möjligt, men återigen är det svårt att svara på det när kontraktet inte sträcker sig längre. 

Intresset för Blackstenius är stort, något agenten Carl Fhager bekräftar. 

– Det finns inget nytt konkret att berätta gällande Stina. Men jag kan säga att det finns ett stort intresse kring henne och det från flera håll, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.