Jagar succéanfallaren – kan offra Kulusevski

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Dejan Kulusevski, 21, får skralt med speltid i Juventus.

Nu kommer uppgifter från Italien om att klubben försöker få till en bytesaffär med Fiorentina.

Ut med den svenske landslagsanfallaren – in med jämnårige Dusan Vlahovic.

Bara en match från start den här säsongen och totalt 271 minuter på planen i Juventuströjan, fördelat på nio matcher. Dejan Kulusevski är en bit ifrån att ha Massimiliano Allegris fulla förtroende.

Den svenske landslagsanfallaren har kopplats samman med en rad klubbar under hösten. Och Tottenhams nye sportchef Fabio Patrici, som tidigare har värvar 21-åringen, ska vara en stor beundrare av BP-produkten.

Nu rapporterar Football Italia att Juventus vill förstärka laget med Fiorentinas Dusan Vlahovic, som har inlett säsongen med fyra mål och en assist på sju framträdanden i ligan. Den serbiske anfallaren har en utköpsklausul på 760 miljoner kronor och klubbledningen i Turin är beredd att släppa Kulusevski som en del av affären.

”Det stora problemet”

Att Kulusevski skulle få problem i Juventus den här säsongen varnade C More-experten Vicki Blommé för redan innan Serie A drog i gång. I en intervju med SportExpressen sa hon:

– Allegri kommer tillbaka och känner en del spelare sedan tidigare, det skulle kunna vara ett problem för Kulusevski, att han vet vad de kan och väljer dem före. Men jag tror att det stora problemet är att Allegri vill ha en mer defensiv balans än vad Pirlo hade förra säsongen.

– Allegri väljer hellre Federico Bernadeschi som är med noggrann i det defensiva jobbet än Kulusevski som har en mer offensiv spets. Allegri är en tränare som brukar förändra mycket i sitt spel, men just att han vill ha en mer defensiv balans kan vara negativt för Kulusevski framöver.


Dejan Kulusevski om Zlatans 40-årsfest

Anfallaren var en av gästerna på när Zlatan Ibrahimovic firade 40.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.