"Jag vill inte ens veta
varför det där hände"

Publicerad

Han har fått en ursäkt.
Nu stryker Philippe Huber ett streck över bordsmissen på Fotbollsgalan.
I kväll finns Kentaro-pampen på plats på Friends Arena för att se Sverige-England – och han hoppas på en bra läktarplats.
– Vi får se vad jag får för plats, säger Huber till SportExpressen.se och skrattar.

Det blev den stora snackisen efter Fotbollsgalan.
SPORT-Expressen kunde avslöja att Kentaros vd Philippe Huber, som investerat 2,5 miljarder kronor i svensk fotboll, hade stormat ut från Globen redan innan galan börjat.
Huber hade petats från honnörsbordet till bord 40 – och var förbannad.
– Jag är inte Musse Pigg!
Två dagar senare har förbundet nu bett om ursäkt till Philippe Huber.

"Officiell ursäkt"

Generalsekreteraren Mikael Santoft säger också att rättighetspampen kommer att få sitta vid honnörsbord 1 nästa år.
– Jag fick en officiell ursäkt från det svenska fotbollförbundet, undertecknat av Mr. Santoft. Det var en trevlig och ärlig ursäkt, säger Huber.
Hade de någon förklaring till det som hänt?
– Vet du vad? Jag vill inte ens veta varför det där hände. Om någon ber om ursäkt så är det utrett, svarar Philipp Huber och utvecklar:
– Utanför jobbet så är jag boxare. Jag boxas sju dagar i veckan och går några amatörfighter. När fighten är över så skakar man hand. Så funkar jag. Även om man slår ner varandra inne i ringen, så skakar man hand efteråt. Det är över nu. Det är lugnt.

På plats i kväll

När SportExpressen.se når Philippe Huber är han på väg till Stockholm för att se Sverige-England på Friends Arena – en match som han själv varit med och arrangerat.
– Det blir en kort visit, förklarar Huber.
Har du kollat upp så att du får en bra plats då?
– (skratt) Vi får se vad jag får för plats... Det blir nog en trevlig kväll.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag