Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill att han ska avsluta karriären där”

Lionel Messi och Pep Guardiola tillsammans i Barcelona.Foto: MANU FERNANDEZ / AP
Lionel Messi kan lämna Barcelona gratis nästa sommar.Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN

Pep Guardiola vill att Lionel Messi stannar i Barcelona.

Detta trots att Manchester City nämns som argentinarens nästa klubbadress.

– Som Barcelona-fan vill jag att Leo avslutar där, säger Guardiola på en presskonferens.

I somras såg det ut som att Lionel Messi skulle lämna Barcelona efter ett infekterat bråk med klubbens ledning.

Men efter hot om att stämma klubben för att få lämna ett år innan kontraktet gick ut blev Messi till sist kvar i den katalanska klubben som han representerat under hela sin seniorkarriär.

En av få klubbar som kan ha råd med Messi är Manchester City. Klubben kopplades ihop med argentinaren under sommaren och nu har tränaren Pep Guardiola uttalat sig om en möjlig framtid i den ljusblå tröjan för Messi.

– Leo Messi är en Barcelonaspelare och om ni ber om min åsikt så är jag en person som känner stor tacksamhet mot Barcelona över vad de gjorde för mig som spelare. De gav mig verkligen allt från början, från min tid i akademin, säger Guardiola på en presskonferens enligt Sky Sports.

Pep Guardiola vill att Messi stannar

Guardiola fortsätter:

– Så jag vill att han ska avsluta sin karriär där. Det är vad jag vill. Som Barcelona-fan vill jag att Leo avslutar där.

– Men hans kontrakt går ut och jag vet inte vad som kommer hända och vad som pågår i hans huvud.

Guardiola själv blev precis klar för ytterligare två säsonger i Manchester City.

– Att ha det här stödet är det bästa en manager kan ha. Jag har allt jag någonsin behöver för att göra mitt jobb väl och jag är ödmjuk inför förtroendet som ägaren, styrelsen, Ferran och Txiki har gett mig i ytterligare två år, sa Guardiola till klubbens hemsida efter beskedet som kom under torsdagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.