Varning för troschock. Jessica Almenäs visste att det fanns risk för att de längst fram skulle kunna skymta hennes trosor.
Varning för troschock. Jessica Almenäs visste att det fanns risk för att de längst fram skulle kunna skymta hennes trosor.

"Jag var väldigt snygg"

Publicerad
Uppdaterad
Jessica Almenäs höll vad hon lovade - hennes superkorta kjol nådde knappt över rumpan.
Men hon är stolt över sina långa ben, och hade inga problem att visa upp dem för miljoner tv-tittare.
- Jag kände mig väldigt snygg i klänningen, säger Almenäs.
Jessica Almenäs röda klänning väckte stor uppmärksamhet i går. Och självklart var det längden som diskuterades. Eller - rättare sagt - avsaknaden av längd. - Jag tycker att den är ursnyggt, gala och glamour - som det ska vara med andra ord. Den visar förvisso mycket ben, men jag hade inga problem att gå ut i den, säger Jessica.

Bjuder på troschock

Hon var inte orolig att de som satt längst fram skulle få se för mycket. - Det finns väl alltid en risk, men den troschocken får jag i så fall bjuda på. Jag hade faktiskt vidtagit vissa åtgärder och till saken hör att klänningen hade kunnat vara ännu kortare. Kortare? - Ja, den var faktiskt lite kortare i ett skede. Men då tyckte jag att det var på gränsen, jag hade i princip kunnat gå utan och det tyckte jag var lite väl, så designern Mika Luther fick lägga till några centimeter, säger hon.

Skulle byta till galaklänning

Det var tänkt att Jessica efter halva programmet skulle byta till en galaklänning med hög slits. Ett missöde grusade dock de planerna. - Jag provade den på förmiddagen, men vi hade inte tänkt på att de lådor för mikrofon och lyssning som skulle sitta på klänningen blev för tunga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag