Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag tror att kroppen reagerar annorlunda”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SENEC. Kosovare Asllani började på bänken när Sverige i går vann med 1–0 i VM-kvalet mot Slovakien. 

Och anfallsstjärnan är fortfarande inte helt återställd efter att ha drabbats av corona. 

– Jag tror att kroppen reagerar på ett annat sätt, säger Asllani. 

I går kväll spelade Sveriges damlandslag i fotboll den första matchen efter OS-silvret och det borta mot Slovakien. Det var också den första matchen i kvalet till VM 2023. 

Sverige började matchen starkt och Fridolina Rolfö gav Sverige ledningen redan efter tio minuter. Men efter det hade Sverige problem framför allt i offensiven och Rolfös mål blev matchens enda. 

Kosovare Asllani började på bänken och kom först in i den en 68:e minuten. Den svenska anfallsstjärnan blev, trots att hon är dubbelvaccinerad, sjuk i corona strax efter OS och är ännu inte fullt återställd. 

Efter matchen konstaterade Asllani att han fortfarande har en bit kvar till att fullt ut känna sig i form. 

– Jag har varit lite halvsliten efter att ha kommit tillbaka vilket är normalt. Jag tror att kroppen reagerar på ett annat sätt. Det optimala hade varit om jag hade kunnat vara tillgänglig för fler minuter i matchen, men jag är inte där helt än, säger Asllani som dock hoppas kunna vara redo för mer speltid på tisdag då Georgien väntar i VM-kvalet. 

– Jag hoppas och tror att jag kommer ha fler minuter i mig då, men jag får se hur kroppen svarar på det här. Vi kommer inte att ta några risker.

”Lite matchtid i kroppen”

Peter Gerhardsson om situationen med Asllani:

– Vi kände att det var bättre att hon fick komma in och inte starta. ”Kosse” har väldigt lite matchtid i sin kropp, men vi hoppas att de här 30 gav bra resultat så att hon kan vara tillgänglig på tisdag, säger Gerhardsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.