Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag trodde att hela Sverige hatade mig”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREW MILLIGAN / STELLA PICTURES / PA
Foto: ANDY BUCHANAN / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: VAGELIS GEORGARIOU/ACTION PLUS/SHUTTERS / VAGELIS GEORGARIOU/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Rött kort mot Ukraina och bittert uttåg. 

Marcus Danielson har fortfarande inte glömt EM-förlusten. 

– Där och då trodde jag att hela Sverige hatade mig, säger mittbacken till Offside. 

Marcus Danielson har haft en turbulent tid sedan coronapandemin slog till. Han missade den senaste landslagssamlingen i november på grund av de hårda karantänsreglerna i Kina. Danielson behövde sitta isolerad i 3-4 veckor för att sedan bli spelklar för sin klubb Dalian Professional.

För fotbollsmagasinet offside berättar Marcus Danielson hur mycket han saknar frisk luft då han sitter instängd på ett hotellrum utan AC, och dessutom med kraftiga luftföroreningar från det öppningsbara fönstret. 

Marcus Danielson: ”Mitt fel att vi inte gick vidare”

Mittbacken berättar även om mardrömmen i EM-åttondelsfinalen mot Ukraina där Danielson först fick ett rött kort i förlängningen och därefter satte Ukraina 2-1 och skickade Blågult ut ur turneringen. 

– Överlägset är det det värsta jag har varit med om under min fotbollskarriär. Jag kände att jag svek Sverige. Det var mitt fel att vi inte gick till kvartsfinal. Där och då trodde jag att hela Sverige hatade mig. De andra grabbarna var fantastiska efteråt, likaså landslagsledningen, men jag kände ändå att jag hade svikit dem. Jag var ett mentalt vrak i några dagar, helt väck, säger 32-åringen. 

TV: Danielson: ”Vi har potential”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.