Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag skulle säga att vi är favoriter”

Hanna Glas och Jennifer Falk.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hanna Glas.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. BK Häcken, Lyon och Benfica i Champions Leagues-gruppspel. 

Då menar Hanna Glas att Bayern München är favoriter. 

– Som det ser ut nu och sett till prestation så här långt så är det så, säger hon.

För första gången i Champions Leagues historia kommer damerna att spela gruppspel. Under måndagen lottades de 16 lag som tagit sig till slutspel in i fyra grupper. 

BK Häcken, som är enda svenska lag, fick ett riktigt mardrömsmotstånd. Tyska mästarna Bayern München, franska storklubben Lyon och portugisiska Benfica. 

– Det är en väldigt tuff lottning, men det ska bli fantastiskt roligt. Det är några riktigt bra lag i gruppen men det ska bli kul att få mäta sig med dem, säger Jennifer Falk. 

Men det väntar inte bara tufft motstånd på andra sidan, utan även landslagskollegor i form av Hanna Glas och Sofia Jakobsson. Duon spelar till vardags tillsammans i Bayern München. 

– Det ska bli kul med gruppspel och det var en bra lottning. Det ska bli roligt med ett svensklag igen och även möta Lyon, men det kommer bli tuffa matcher, säger Glas. 

Efter förra årets matcher mot Rosengård medger högerbacken att det kommer bli speciellt att återigen ställas mot ett svenskt motstånd. 

– Man känner nästan alla spelare och det var lite konstigt när vi spelade mot Rosengård. Men när matchen väl är i gång så tänker man inte på det. 

Och hon får medhåll från Falk. 

– Det kommer bli jätteroligt att möta dem, både (Hanna) Glas och Sofia Jakobsson är fantastiska spelare. 

”Vi vet vad de har för kapacitet”

Förra året föll Bayern München på målsnöret när man åkte ut i semifinalen mot Chelsea. Och trots att Lyon, fram till den senaste upplagan hade fem raka CL-titlar är det ingen tvekan om vilka Hanna Glas tror går segrande ur gruppen. 

– Jag skulle säga att vi är favoriter. Som det ser ut nu och sett till prestation så här långt så är det så, men samtidigt vet vi vad Lyon har för kapacitet och Häcken kanske också vara bra, säger hon. 

För BK Häcken tror Jennifer Falk att det bland annat kommer att handla om att ta tillvara på tillfällena som ges.

– Vi är ett bra lag vi måste bara få det att stämma, om de underskattar oss och vi gör bra matcher och har lite flyt också så kan vi skrälla. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.