Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag skulle inte byta mitt liv med Neymar”

Guidetti i intervjun med SVT Sport.
Foto: SVT
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Neymar.
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Landslagsanfallaren John Guidetti, 28, har två år kvar på sitt kontrakt med spanska Alavés, där han var i frysboxen innan utlåningen till tyska Hannover 96.

Nu berättar han sina tankar om framtiden.

– Jag kan ju säga att jag vill spela i Barcelona och ha nummer 10 på ryggen, ha kaptensbindeln och heta Messi. Men jag kan inte bestämma det. Det är så mycket som är utanför våra händer som fotbollsspelare, säger Guidetti i en intervju med SVT Sport.

Det har gått fem år sedan John Guidetti var den stora stjärnan när Sverige skrällvann U21-EM.

Han skrev på för spanska Celta Vigo, där han efter tre år såldes vidare till ligakonkurrenten Alavés.

Efter att ha svårt att slå sig in i startelvan blev det i januari 2020 en utlåning till tyska Hannover 96, där det totalt blev tre mål på 14 matcher i den tyska andraligan.

En lånetid som avslutades i slutet av juni, då det blev klart att Guidetti återvänder till Alavés där han har två år kvar på sitt kontrakt.

”De äger mig”

Men det är osäkert hur mycket speltid som han kommer få där, och den svenske anfallaren omges av flyttrykten.

När SVT Sports reporter Johan Kücükaslan träffar Guidetti för en längre intervju är han hemma i Stockholm och tränar. 

Om framtiden i Alavés säger han:

– Människor kan säga till mig att ”John, prioritera speltid, gå bara”. Men det är inte bara att gå. Om inte klubben försöker hitta en lösning med dig så går det inte. Du är kontraktsbunden med en klubb. Jag har tvåårskontrakt där, de äger mig. De får göra hur de vill med mig. Och det är så fotboll funkar, det är inte alltid du som bestämmer vad du vill göra.

Det har tidigare ryktats om en återkomst till allsvenskan för den 28-årige anfallaren.

Guidetti säger i intervjun med SVT Sport att han följer allsvenskan ”med passion”, men att äventyret utomlands inte är slut än.

Samtidigt är det viktigt att få regelbunden speltid de kommande åren, där bland annat EM väntar nästa sommar.

– Jag är inne i en rytm nu och jag vill inte döda den rytmen. Jag vill inte gå tillbaka och sitta på bänken, jag vill spela. Jag vet att jag har kvalitén för att spela på bra nivå, och när man får upp självförtroendet och får fler matcher i kroppen så går det otroligt bra. Det är bara att kolla på alla lag som har spelat i, säg vad du vill men det går bra för lagen när jag är med.

”Älskar mitt liv”

Trots motgångar under karriären, som en svår skada efter succén i Feyenoord och de senaste åren med utebliven speltid i Spanien, säger John Guidetti att han stortrivs med sin tillvaro.

– Jag skulle inte byta mitt liv med någon, ingen. Även om du säger till mig att du får vara Neymar nu, han är -92:a precis som jag och spelar i PSG, jag skulle aldrig byta. För jag har de finaste vännerna och den finaste familjen, de finaste barnen, den finaste frun, det finaste livet. Jag älskar mitt liv, allt med det, och jag skulle inte vilja byta det mot någon annans.

Se hela intervjun med John Guidetti i Sportspegeln kl 19.00 i kväll söndag 19 juli.

En kvinna har anklagat fotbollsstjärnan Neymar för våldtäkt på ett hotell i Paris i maj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.