Foto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

"Jag skulle ha suttit mitt emot honom..."

Publicerad

Jörgen Eriksson, vice ordförande i Svenska fotbollförbundet, skulle ha suttit mittemot Kentaros vd Philippe Huber under Fotbollsgalan i går.

Men Hubers stol stod tom.

– Om han inte tycker att det är fint nog att sitta där så får det stå för honom, säger Jörgen Eriksson till SportExpressen.se.

Philippe Huber är vd för Kentaro, som har investerat flera miljarder i svensk fotboll. Bland annat har företaget legat bakom att landslagen från Brasilien, Argentina och England kommit till Sverige för att spela.

"Jag såg honom inte alls"

Det borde ha varit tillräckligt skäl för att Huber skulle ha förärats en plats vid honnörsbordet under Fotbollsgalan i går, tyckte vd:n själv. När han fick nöja sig med Svenska fotbollförbundets honnörsbord nummer 2 lämnade han galan innan den ens hade startat.

- Jag såg honom inte alls och jag kom dit vid halv sex ungefär, säger Jörgen Eriksson, Svenska fotbollförbundets vice ordförande, som skulle ha varit Hubers bordsgranne.

Huber säger i dagens SPORT-Expressen att han blev förbannad för att han kom till galan för att träffa ”de som jag gör affärer med”. Något som förvånar Jörgen Eriksson.

Skulle ha suttit mitt emot honom

- Jag skulle ha suttit mitt emot honom, som vice ordförande i Svenska fotbollförbundet. Och vi var dessutom en del styrelseledamöter och TV4-representanter där.

- Man kan väl säga så här, fotbollförbundet och Kentaro har otroligt många affärer ihop. Sedan om han tycker att det inte är fint nog med en vice ordförande och styrelseledamöter samt TV4-representanter, då får det stå för honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag