”Jag skiter i om de blir frustrerade eller inte”

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter förlusten mot Grekland i Aten var de svenska spelarna och ledarna frustrerade då de tyckte att hemmalaget hade maskat för mycket. 

Nu är de ute efter revansch. 

– Om de blir frustrerade eller inte skiter jag i, så länge vi vinner matchen, säger Robin Olsen.

Förra månaden förlorade Sverige borta mot Grekland i VM-kvalet. Matchen slutade 2-1 och efteråt var stämningen både besviken och irriterad. Spelarna såväl som Janne Andersson var dessutom kritiska mot att domaren inte lade till tillräckligt med tid på andra halvlek, eftersom de tyckte att Grekland hade dödat för mycket tid.

Någonting de nu hoppas kunna ge tillbaka för. 

– Vi har en matchplan som vi har börjat gå igenom lite, så vi vet exakt hur vi ska gå in i den här matchen. Vi vet vilket lag Grekland är, hur de vill spela och det gäller att vi är mentalt starka.  Vi har gått igenom matchen i Aten och vet exakt vad vi behöver korrigera, säger Victor Lindelöf som också medger att han är revanschsugen.

– Jag är taggad och ser fram emot matchen. Vi kom inte upp i nivå sist, jag kom framför allt inte upp i nivå. Så det är klart man vill få revansch.

Att försvararen Giorgos Tzavellas missar matchen på grund av avstängning kan vara till Sveriges fördel, menar Robin Olsen. 

– Det syntes på planen sist, speciellt deras offensiva hörnor när han kom upp. Han försöker styra och ställa med sina medspelare och jag som känner honom lite sen min tid i PAOK vet att det är en spelare som tar plats, som är ledare, som folk lyssnar på. Så det är ett avbräck för dem. 

– Men de har bra spelare som kommer in, vi saknar också lite spelare. Det är en helt ny match.

”Man får göra det smart”

Emil Forsberg håller med och menar att om Sverige tar ledningen kommer de inte dra sig för att behandla Grekland på ett sätt liknande det som de blev behandlade på i Aten. 

– Han (Tzavellas) gjorde det fantastisk i Aten, i sitt sätt att fördriva tid och skapa frustration, så förhoppningsvis kan vi göra mål snabbt och spela på vår erfarenhet. De gjorde det riktigt bra, så förhoppningsvis kan vi göra det i morgon. 

– Man får göra det lite smart hela tiden, jag tror att vi alla vet hur vi måste göra. De gjorde det på en extrem nivå i Aten, men vi får göra det på ett klokt sätt. Men först och främst behöver vi göra mål och spela en bra match.

Samtidigt säger Robin Olsen att det inte ingår i den ursprungliga matchplanen att fördröja spelet.

– Leder vi i slutet av matchen så varför stressa. Men vi har en plan på hur vi ska spela och vi vill spela fotboll, inte fördröja tid. Men vi har mycket erfarenhet i truppen och kommer göra allt för att vinna matchen, sedan vad som krävs får vi se.

– Om de blir frustrerade eller inte skiter jag i, så länge vi följer vår plan och vinner matchen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.