Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag sålde medaljen och köpte kokain...”

Tuppkammar, galna färgningar och hölass. Här är tio färgstarka fotbollsfrisyrer.
Sao Paolo firar klubblagsguldetFoto: FIFA TV
Flavio Donizete med pokalenFoto: Facebook

Flavio Donizete var med i det Sao Paulo-lag som besegrade Liverpool i klubblags-VM 2005. 

Efter skrällen följde en lång period av drogmissbruk. 

– När jag blev bekant med kokain förlorade jag allt, säger 36-åringen. 

Den 18 december 2005 firade São Paulo-borna vilt borta i Brasilien. Klubben hade besegrat Liverpool i finalen av klubblags-VM, efter att Mineiro satt 1-0 i den första halvleken. Liverpool hade hela tre mål i nät i den andra – men samtliga dömdes bort och São Paulo utsågs till världsmästare. 

Backen Flavio Donizete fick plats i truppen på grund av en skada, men spelade aldrig finalen. Han såg dock till att kapitalisera på framgången. 

Donizete säger att han sålde guldmedaljen för runt 35 000 kronor, och att han i dag ångrar vad han kom att spendera pengarna på. 

– När pengarna kom brände jag nästan allting på kokain. Den första leveransen var värt 1 700 kronor, jag använde det på två dagar. Ju mer pengar jag hade, desto mer knark ville jag ha, säger Donizete enligt Goal, som hänvisar till Globoesporte. 

Flavio Donizete förlorade allt efter kokainet

– När jag blev bekant med kokain förlorade jag allt. I början brukade jag det måttligt, men när kokain blev en viktigare del i mitt liv började jag förlora allt annat. Alla pengar jag hade sparade använde jag för att köpa knark. Jag var tvungen att ta kokain morgon, eftermiddag och kväll. 

Donizete avslutade karriären i Taboao da Serra, där kokainet blev ett sätt att dölja ett eskalerande alkoholmissbruk. Brasilianaren menar att han var ute och drack hela nätterna, för att sedan ta kokain och gå till träningen. 

– Mina vänner sa: ”Snorta!”. Så då snortade jag och då försvann effekterna av drickandet, säger Donizete. 

Den nu 36-årige Donizete är i dag fri från sina missbruksproblem och jobbar som trädgårdsmästare i staden Americana. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.