Lagerbäck är lättad efter att Zlatan åter är disponibel i landslaget.
Lagerbäck är lättad efter att Zlatan åter är disponibel i landslaget.

"Jag räknar med honom mot Nordirland"

Publicerad
Uppdaterad
Bojkotten är över!
Zlatan Ibrahimovic har lämnat klartecken för en comeback i landslaget.
- Det känns bra och jag räknar med Zlatan redan mot Nordirland, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till Sportexpressen.se.
Det behövdes ingen flygresa till Milano. Allt som krävdes var ett, eller snarare rätt många, telefonsamtal. I går kväll kom förbundskapten Lars Lagerbäck och Interstjärnan Zlatan Ibrahimovic överens om att återförenas. Den bojkott som Zlatan inledde efter att ha petats ur truppen efter att ha brutit mot landslagets regler i samband med EM-kvalmatchen mot Liechtenstein i höstas är nu över.

"Unik spelare"

- Det stämmer. Jag tänker inte gå in på exakt vad vi sa till varandra men jag räknar med Zlatan mot Nordirland, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till Sportexpressen.se. Hur känns det här beskedet för dig? - Det känns självklart bra. Det är alltid positivt att ha de bästa spelarna disponibla och Zlatan är ju på sitt sätt en unik spelare.

Lär spela med Elmander

Känns det som att Zlatans ja till landslaget även gäller på lång sikt? - Ja. Det kan man nog säga, säger Lars Lagerbäck. Beskedet är extra viktigt inför EM-kvalmatchen mot Nordirland den 28 mars eftersom Marcus Allbäck är skadad. Nu talar allt för Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander på topp i den viktiga kvalmatchen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag