Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag kanske lägger ner fotbollen helt"

TACK OCH ADJö. Avskedet från Blåvitt blev känslosamt för både Stefan Selakovic och IFK-fansen. Nu kan det tänkas att 35-åringen också säger farväl till fotbollsspelandet för gott. Det är i alla fall ett alternativ när Selakovic funderar över framtiden.Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Stefan Selakovic, 35, har börjat fundera på livet efter IFK Göteborg.

Han väljer mellan spel i allsvenskan eller superettan - men utesluter inte en flytt utomlands.

- Om det mot förmodan inte dyker upp något jag tycker är intressant är jag inte heller främmande för att lägga ner fotbollen helt och hållet, säger Selakovic.

"Sellas" höjdare i karriären

1997

Svensk mästare med Halmstads BK

2000

Svensk mästare med Halmstads BK

2007

Svensk mästare med IFK Göteborg

2001

Allsvensk skyttekung (15 mål)

2001-2005

Spel i Heerenveen, Holland

2001-2006

Tolv A-landskamper (4 mål)

2006-2012

201 allsvenska matcher med Blåvitt (41 mål)

Sedan den allsvenska avslutningen har Stefan Selakovic valt att ligga lågt med allt snack om framtiden. Nu lättar han dock lite på förlåten.

- Telefonen har inte varit tyst, säger han. Det har dykt upp några olika alternativ, men ännu är inget bestämt.

Säsongen 2012 avslutades med beskedet att "Sella" inte längre är önskvärd i Blåvitt. Han gav svar på tal direkt - i den allsvenska avslutningen fixade han seger mot Djurgården genom att göra matchens enda mål.

Vill visa Blåvitt

- Det är ingen hemlighet att jag helst stannat i Blåvitt, säger Selakovic. Nu hoppas jag få visa någon annanstans att klubben gjorde fel som inte behöll mig.

35-åringen har bland annat kopplats samman med den allsvenska nykomlingen Halmstads BK, klubben han gjorde 119 matcher och 37 mål för mellan 1996 och 2001, klubben han sedan lämnade för utlandsäventyret i holländska Heerenveen.

HBK känns som hemma

- Jag förstår att snacket finns där, säger Selakovic. HBK skulle vara lite som att komma hem. Men jag kommenterar inga enskilda klubbar ännu.

Kan du tänka dig att lämna Västkusten?

- Jag utesluter inget. Men jag är 35 år och i slutet av karriären. Om jag ska bryta upp med familjen vill det till att det är något riktigt spännande. Men om någon utländsk klubb hör av sig kan jag tänka mig det också.

Superettan?

- Jag kommer att välja med omsorg, jag stänger inga dörrar. Jag har ingen brådska, kan tänka mig att vänta några veckor ytterligare. Men jag fattar ju också att alla klubbar vill ha sina trupper hyfsat klara när de drar i gång träningen efter jul och nyår.

Har hunnit med mycket

Kan det bli så att du lägger av?

- Jag vill fortsätta spela, men skulle det bli så att inget tillräckligt intressant dyker upp känner jag mig lugn och trygg med att lägga av också. Jag har åstadkommit så pass mycket inom fotbollen som det är.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.