Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hoppas att de närmsta dagarna avgör min framtid”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

De närmaste dagarna blir avgörande för Alexander Milosevic.

För SportExpressen berättar mittbacken om framtiden, de utländska anbuden och hur han resonerar kring en comeback i AIK.

– AIK är alltid mitt förstaval sedan vet jag inte hur AIK ser på det, säger han.

Alexander Milosevic lämnade Vejle strax innan nyår. Spelaren skrev på för den danska klubben i somras men en överenskommelse gjorde det möjligt för parterna att gå skilda vägar redan efter sex månader något som parterna valde att utnyttja i december.

Sedan dess har Milosevic tränat hårt på egen hand både med en privat tränare men också i fotbollsträning för att hålla formen samtidigt som han sonderat terrängen efter en ny klubb. Det har funnits gott om anbud men Milosevic har sållat hårt bland buden. SportExpressen kunde tidigare i januari berätta att försvararen tackat nej till ett bud från cypriotiska Apoel FC.

– Jag har haft anbud som varit intressanta men jag känner fortfarande att jag inte vill gå till ett mittenlag i polska ligan eller något sådant för det är mycket av det som har funnits. Sedan har det funnits några topp tre-klubbar i andra mindre länder men som inte har blivit av. Jag hoppas att de närmsta dagarna ska avgöra framtiden. Jag vill och kan inte fastna i den här bubblan där man går runt och inte spelar fotboll på länge. Det var inte så länge sedan jag sist spelade en tävlingsmatch och det blir bättre om man kommer i gång så snabbt som möjligt, säger Alexander Milosevic till SportExpressen.

Utöver speltid vad är det viktigaste du tittar på när du ska bestämma dig?

– Dels att jag kommer till ett lag som är med och slåss om en titel och något man kan vinna. Jag vill inte komma till en klubb där man ska kriga för att ta en poäng på bortaplan utan det ska snarare vara ett lag som går för seger i varje match. Nu är det fortfarande en speciell situation utan publik och en pandemi, jag tror det är många där ute som känner att det är faktorer som gör saker svårare. Jag vill komma till en klubb där man verkligen känner motivationen att visa vilken typ av spelare man är.

”Man kunde vara mer kräsen förut”

Vilka anbud har du haft?

– Det var snack om Ryssland tidigare. Sedan har det varit intresse från Italien, Ungern och jag hade ett bra bud från en bra klubb i Cypern som jag tackade nej till då. Det var en bra klubb men den klubben befann sig inte i den bästa situationen just då.

Är du extra noggrann nu eller hur resonerar du?

– Jag tror att man kunde vara mer kräsen förut innan pandemin. Det visar på ganska många fotbollsspelare när det gäller den ekonomiska delen att det inte är som förut längre runtom i världen och det har ändrats ganska mycket. Jag behöver komma till en klubb som verkligen vill ha mig och där jag trivs både på och utanför fotbollsplanen.

Du säger att de närmsta dagarna avgör din framtid. Tar du ett definitivt beslut?

– Det kanske inte blir ett definitivt beslut om vilken klubb det blir utan mer ett beslut om det som dyker upp och då får jag verkligen sätta mig ner och granska det som händer just då. Om det är nåt i Sverige till exempel så kommer jag att fatta ett beslut och AIK är alltid en prioritering för mig i Sverige, så kommer det alltid att vara. AIK är alltid mitt förstaval sedan vet jag inte hur AIK ser på det. 

– Vi får ta det därifrån. Sedan är det också så att jag är en fotbollsspelare i grunden och min kärlek för AIK har alltid varit störst och så kommer det alltid att vara. Men som sagt, bara för att det har varit så, så får man inte säga att det och det kommer att hända utan det kanske är en dörr som är stängd utomlands för mig och sedan säger AIK kanske att det här funkar och funkar inte för mig, då får jag se vad som sker och vi får ta det därifrån.

Öppnar för AIK-comeback

Har du haft kontakt med AIK? Är det aktuellt?

– Nej, vi har pratat lite grann men det har inte varit om direkt något sådant.

Tror du att det kan bli aktuellt?

– Jo, det är klart men jag har fortfarande inte stängt dörren utomlands. Om jag fick bestämma hade jag spelat för AIK i hela mitt liv men tidigare har jag varit tvungen att tänka på ett liv efter fotbollen om man säger så. Men det viktigaste jag tänker på just nu är att få tillbaka kärleken till fotbollen och allt vad det innebär. Det är lite samma sits för mig som jag var i 2018 men vi får se. Jag har fortfarande lite utländska anbud som jag kan ta ställning till så vi får helt enkelt se.

Det låter på dig som att du trots allt är sugen på AIK.

– Jag är alltid sugen på att spela i AIK och det spelar ingen roll om jag har spelat utomlands. AIK är alltid nummer ett men sedan är det som så att vi har en pandemi och allt runtom kring. Man måste trots allt ta ställning till det också. Jag kan inte gå i flera månader igen utan klubb och sedan slog pandemin till och då väntade man bara på att något skulle ske. Jag är i en helt okej form och för att bibehålla den och stegra så måste jag spela fotboll och det blir svårare ju längre jag väntar. Vi får se vad som händer inom de närmaste dagarna.

Hur ser du på AIK:s bygge och vad tror du om deras chanser i år?

– AIK kommer alltid, vad som än sägs och sker, att göra en stark säsong. De kommer alltid att vara med i toppen och så har det varit hela tiden. Det enda som fattas är väl att supportrarna får komma tillbaka till matcherna och arenorna. Jag hoppas verkligen att de som sitter på besluten verkligen kollar genom saker och ting. Friends arena tar till exempel 50 000 och om det är varannan stol för supportrar så kan man ändå få in lite folk.

I dagarna presenterade svensk fotboll en plan för öppning av läktarna säsongen 2021 där målsättningen är att fylla sittplatserna till 15 procent redan i april. Milosevic stöttar planen och hoppas på en öppning i framtiden.

– Vi ska absolut ha respekt för pandemin och vad den har orsakat men man måste också se till klubbarna och vad de går runt på ekonomiskt. Klubbarna går runt när supportrar går på matcherna och jag tror det är en vital del som man måste ta tag i. Jag spelade i Danmark förra året och då hade vi en arena på 10 000 men vi kunde ändå få in 500 personer så att det ändå blev lite liv. Det borde egentligen vara en procentsats av hur stor arenan är för hur mycket folk som kan släppas in. Jag tror nog inte att det hade varit ett stort problem om man jämför med hur det ser ut i samhället i övrigt där folk rör sig relativt öppet. Vi måste få tillbaka supportrarna på matcherna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.