Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har inte fått någon förklaring”

Sofia Jakobsson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Sofia Jakobsson.
Foto: SVEN BEYRICH/SPP/SHUTTERSTOCK / SVEN BEYRICH/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

GÖTEBORG. För Sverige väntar två viktiga VM-kvalmatcher. 

Och till dem kommer Sofia Jakobsson med ont om speltid i klubblaget i Bayern München. 

– Jag har inte fått någon förklaring. Tränaren föredrar andra spelare, men jag fortsätter att jobba på och förhoppningsvis kommer speltiden med hårt jobb, säger den svenska anfallsstjärnan. 

Ett par veckor innan OS i Tokyo i somras kom beskedet, Sofia Jakobsson hade bestämt sig för att lämna Real Madrid hade skrivit på för den tyska storklubben Bayern München. 

Den svenska anfallsstjärnan har dock haft svårt att ta en plats i den nya klubben och har suttit bänkad stora delar av hösten. 

Jakobsson har bara spela totalt 85 minuter på de senaste fem matcherna. 

– Självklart hade jag önskat att få mer speltid, samtidigt kör jag på under träningarna. Sedan är det upp till tränaren att bestämma startelvan. Men det är klart att jag hade hoppats att få mer speltid, säger Jakobsson och kommenterar dialogen med Bayern Münchens tränare Jens Scheuer. 

– Jag har inte fått någon direkt förklaring. Vi har inte haft någon jättedialog. Han föredrar andra spelare, men jag fortsätter att jobba på och förhoppningsvis kommer speltiden med hårt jobb. 

Första målet

I gårdagens ligamatch mot Carl Zeiss Jena fick Sofia Jakobsson, som innan dess haft två matcher helt utan speltid dessförinnan, hoppa in i den 70:e minuten. 

Och då tackade hon för förtroendet med att göra sitt första ligamål för Bayern München. 

– Det var skönt så klart, det är alltid kul att göra mål. Jag känner mig i bra form och kör på. 

Tufft läge för Blomqvist

Men det är inte bara Sofia Jakobsson som har fått lite speltid, även Rebecka Blomqvist har fått nöta mycket bänk i sin klubb Wolfsburg. 

– Det är både tråkigt och tufft. Men jag känner att jag har rätt fokus och att formen är god. Jag försöker göra mitt bästa på varje träning och visa att jag ska vara på planen. 

Hur går dialogen med tränarstaben? 

– Jag tycker att den är bra, han säger vad han förväntar sig och sedan försöker jag visa på varje träning att jag har det i mig. Det är klart att det alltid är viktigt att vara på planen, sedan känner jag att den träning jag får och det jag håller upp gör att jag kommer hit med en god form och kände även i går när jag fick några minuter att det känns bra. 

Stormatch mot Finland

Det svenska landslaget samlades under måndagen i Göteborg för de två stundande VM-kvalmatcherna mot Finland och Slovakien. Sverige möter Finland på torsdag i Göteborg. 

Inför det är Sofia Jakobsson optimistisk. 

– Det är en tuff match men det känns kul, det är ett lite utav ett derby att möta Finland och vi är väldigt taggade inför den matchen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.