”Jag har en enorm respekt för klubben"

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Steven Gerrard är klar för Glasgow Rangers.

Liverpool-ikonen  har nu presenterats som den skotska storklubbens nye tränare.

– Jag har en enorm respekt för den här klubben, säger han.

Det har varit på gång ett tag.

Nu är det bekräftat.

Steven Gerrard tar över den skotska storklubben Glasgow Rangers och under fredagseftermiddagen presenterades han som klubbens nye tränare. Kontraktet gäller i fyra år.

– Jag är hedrad över att bli Rangers näste tränare. Jag har en enorm respekt för den här klubben och dess historia, säger Steven Gerrard enligt Daily Mirror. 

– Jag ser fram emot att påbörja den här resan och hoppas kunna bygga vidare på den framgångsrika historia som Rangers har.


MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

Har fått Jürgen Klopps välsignelse

37-åringen spelade i Liverpool mellan 1998 och 2015 och avslutade sin långa fotbollskarriär i Los Angeles Galaxy 2016. Sen dess har han varit tränare i Liverpools akademi.

Enligt Daily Mirror har Gerrard fått Jürgen Klopps "välsignelse" att lämna Premier League-klubben för att ta sig an sitt första uppdrag som huvudtränare på elitnivå. Med sig får Gerrard också den förre lagkamraten Gary McAllister, som väntas bli assisterande tränare.

Steven Gerrard ersätter Graeme Murty, som fick sparken efter att Rangers blivit förnedrat av Celtic i Old Firm-derbyt nyligen.


https://twitter.com/RangersFC/status/992399135134437376

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.