Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: De offras för att göra plats åt Zlatan

Zlatan och Nocerino tillsammans i Milan. Foto: LUCA BRUNO / AP
Zlatan och Nocerino tillsammans i Milan.Foto: BUZZI / STELLA PICTURES
Zlatan under en intervju med Noa Bachner i oktober. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Milan kan offra tre spelare för att få in Zlatan Ibrahimovic, skriver Gazzetta dello Sport.

Svenskens förre lagkamrat Antonio Nocerino skulle välkomna Zlatan med öppna armar. 

– Milan behöver spelare som kan ta ansvar. Alla som inte kan hantera det har inget i Milan att göra. Jag föredrar en ”Ibra” framför 15 tjugoåringar, säger han till Gazzettan. 

Zlatan Ibrahimovic, 38, har tagit farväl av Los Angeles Galaxy. 

I ett meddelande på sociala medier skrev anfallaren på onsdagskvällen: 

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack till LA Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans - ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Resan fortsätter... Ni kan nu gå tillbaka till att kolla på baseboll”

https://twitter.com/Ibra_official/status/1194719897592315904

De kan offras för Zlatan

Nu går spekulationerna varma om var Zlatan tar vägen härnäst. Ett hett alternativ uppges vara en återkomst till Italien och Serie A - och Zlatan har kopplats samman med Milan, Bologna, Napoli och Roma. 

Zlatans framtid är mycket omskriven i Italien, där han spelat för Juventus, Inter och Milan, och i dagens La Gazzetta dello Sport skriver tidningen att Milan skulle kunna offra spelarna Franck Kessie, Fabio Borini och Ricardo Rodriguez för att skapa ekonomiskt utrymme för en Zlatan-värvning. 

”Gazzettan” har även talat med mittfältaren Antonio Nocerino, som spelade med Zlatan i Milan. 

Han tror att Zlatan är precis vad Milan behöver. 

– Zlatan är rätt man på rätt plats, vid rätt tillfälle. Det finns bara bra saker att säga om Zlatan till Milan, säger han. 

”Han kan fortfarande leverera i Italien”

Stjärnanfallarens ålder, 38 år, ser Nocerino heller inte som något problem. 

– Legitimationen visar bara en siffra. Han är i form både mentalt och fysiskt. När han drog korsbandet för två år sedan sa alla att han var slut, men det fick alla fel. Han kan fortfarande leverera i Italien. Att misslyckas ligger inte i hans natur, han kommer fortsätta prestera bra i Italien. Om han kommer skulle han vara en huvudperson, ben avgörande spelare för laget han hamnar i. Han skulle inte ha några problem att klara av att bli en startspelare.

– Milan behöver spelare som kan ta ansvar. Alla som inte kan hantera det har inget i Milan att göra. Jag föredrar en Ibra framför 15 tjugoåringar. Milan män, inte fotbollsspelare och med Ibra i omklädningsrummet kan ingen gömma sig. På gott och ont synar han dig, säger Antonio Nocerino. 

Avslöjade MLS-pampen framtiden...? 

Zlatan Ibrahimovic gjorde 53 mål och 14 assist på sina 58 matcher för Kalifornien-klubben, och förra veckan intervjuades MLS-bossen Don Garber av ESPN. Frågan är om han där råkade avslöja (?) svenskens kommande klubbadress.

– Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan som är en av världens största klubbar. Han har satt flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen. Jag skulle älska att se honom i ligan igen. Men det är upp till Galaxy. Jag har njutit av alla Zlatan-stunder hittills, sa Garber i sändningen.