Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag dör hellre än att spela i Madrid”

Di Maria slår till efter framspelning från Messi
Foto: XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: IRH/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK / IRH/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Barcelonas mittback Gerard Pique har Madridpresidenten Florentino Perez telefonnummer. 

Och vad som händer när försvarsikonens kontrakt tar slut år 2024 återstår att se men en sak är säker. 

– Jag dör hellre än att gå till Real Madrid, säger Pique i en intervju med tv-programmet El Hormiguero. 

Som 14 åring flyttade Gerard Pique till från Barcelonas akademi La Masia till Manchester United. Fyra år senare återvände han till Katalonien - där har det blivit åtta La Liga titlar och tre Champions Leaguetitlar med FC Barcelona.

Den här säsongen har Barcelona gått tungt och klubbens glansdagar känns långt borta i somras lämnade hans bästa vän Leo Messi klubben. 

– Det var en svår dag. Vi har delat 16 år i omklädningsrummet, han är nästan som en bror. Det var jobbigt på ett personligt plan. Det här året har inte börjat bra för vi förlorade historiens bäste spelare, säger Pique till tv-programmet El Hormiguero enligt Diario AS.   

Livet efter karriären 

Pique har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024 men de senaste åren har mittbacken kämpat med skador och förra året spelade han endast 18 ligamatcher för Barcelona. 

 Och tankarna på ett liv efter fotbollen har slagit 34-åringen.  

– De senaste åren har jag försökt förbereda mig på hur livet kommer vara när jag lägger av och får andra rutiner. Du kommer att sakna planen men du kommer att ha en annan arbetsmiljö. Det kommer inte att bli så svårt men så klart kommer jag att sakna det, säger Pique.

Vidare har han sett hur fotbollspelare inte varit förberedda på livet efter spelarkarriären och hur det kan vara svårt att förvalta sitt välstånd när strålkastarna slocknar. 

– Jag har pratat med mina kolleger och när din karriär tar slut är det en avgrund. Du har spelat sedan du var 16 år gammal och plötsligt tar allt slut. Det spelar ingen roll hur förberedd du är, de berättar att det tar lång tid att anpassa sig till det nya livet. Dessutom så går du från att ha varit en stjärna och plötsligt känner ingen igen dig. 

Vidare får han frågan om vad som skulle krävas för att locka honom till Real Madrid. Han berättar att han har Florentino Perez telefonnummer sedan tidigare men samtidigt slår han fast:   

– Det är helt omöjligt. Det finns inget. Jag dör hellre än att gå till Madrid, säger Pique.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.