Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är trött på alla frågor om det där”

Foto: JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JOE TOTH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
Foto: ED SYKES / REUTERS BILDBYRÅN

Pontus Jansson flyttade från Leeds till Brentford och det har i efterhand rapporterats om att det fanns ett internt missnöje med mittbacken i klubben.

Men Jansson själv vill inte kommentera de spekulationerna. 

– Det är inte läge, jag är bara trött på alla frågor om Leeds, säger han.

Efter tre säsonger i Leeds lämnade Pontus Jansson för Brentford under sommaren. Därefter började det rapporteras att flytten berodde på oenigheter med tränaren Marco Bielsa och allmänt missnöje med den svenske mittbacken inom klubben. 

Jansson får frågor på ämnet under tisdagens landslagssamling, men är fåordig kring varför det blev en flytt.

– Jag trivs fantastiskt bra, jag har fått ett stort ansvar och är lagkapten. Vi spelar bra fotboll, är ett ungt lag, så jag trivs jättebra, säger han om första tiden i nya klubben. 

Varför blev det en flytt?

– För att det var bäst just där och då, säger Jansson innan han säger att han inte vill kommentera saken mer.

– Det är inte läge, jag är bara trött på alla frågor om Leeds om jag ska vara ärlig. Av respekt för min nuvarande klubb och min dåvarande klubb tänker jag inte gå in på vad som hände, det får andra spekulera i.

Jansson: ”Inga sura miner”

Redan i den fjärde Championship-omgången mötte Jansson sin förra klubb. En match som Brentford förlorade med 1-0.

– Jag har redan mött dem en gång och träffat alla och jag lämnade med god ton. Jag vet inte vad som är skrivet men helt ärligt slutade jag läsa efter ett tag för det var så mycket, framför allt i engelska medier. För mig är det inga sura miner från något håll. 

Dessutom berättar han att det aldrig var aktuellt att byta land när en flytt från Leeds stod för dörren.

– Eftersom allting hände så drastiskt så blev det tvära kast. Jag stängde dörren till andra länder. Brentford var det bästa alternativet. Det var några lag i Championship och något i Premier League men inget kändes lika hett som Brentford, säger han.

– Jag kanske inte funkar som andra spelare. Men jag ville vara garanterad speltid. Jag ville komma till en klubb som tror på mig.

 

LÄS MER: Marcus Berg om buropen: ”Gjorde ett hån mot mig” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.