Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagar Neymar – nu träder hon fram

Najila Trindade Mendes de Souza.
Foto: SBT
Neymar.
Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Neymar är misstänkt för våldtäkt. 

Kvinnan som har anmält honom träder nu fram. 

– Jag är traumatiserad, jag vill att han ska betala för det han har gjort, säger Najila Trindade Mendes de Souza till den brasilianska tv-kanalen SBT

Det var i helgen som den brasilianska sajten UOL Esporte kunde avslöja att fotbollsstjärnan Neymar stod misstänkt för våldtäkt. Den misstänkta våldtäkten skulle ha skett i Paris i mitten på maj. 

Anklagelserna tillbakavisades direkt från Neymar själv, som bland annat publicerade sms-konversationen mellan honom och kvinnan som anmält honom i en video på Instagram. 

Nu väljer kvinnan som anmält honom, Najila Trindade Mendes de Souza, att träda fram och berätta om den misstänkta våldtäkten i brasiliansk tv. 

Anmälde Neymar för våldtäkt - nu träder hon fram

För tv-kanalen SBT berättar Mendes de Souza att hon och Neymar hade haft kontakt en tid innan han bjöd in hennes till Paris och betalade hennes resa och hotellrum. Hon säger att hon ämnade ha sex med honom, men sedan ändrade sig då han inte hade med sig någon kondom. 

– När han sa att han inte hade någon kondom så sa jag att det inte skulle bli någonting. Men han lyssnade inte, han förändrades och gjorde det ändå. Jag sa: ”stopp, stopp, nej, stopp”. Men han sa inte mycket, han bara agerade, säger hon till tv-kanalen enligt ESPN

– Jag vill ha rättvisa. Jag är traumatiserad, jag vill att han ska betala för det han har gjort. 

I intervjun får Najila Trindade Mendes de Souza frågan om hon blivit misshandlad eller våldtagen. Hon svarar: 

– Det var våldsamt och våldtäkt, säger hon. 

Neymar har hela tiden nekat till brott. ESPN har varit i kontakt med stjärnans talesperson Day Crespo, som dock inte vill kommentera. 

– Med tanke på vikten av utredningssekretess kan jag inte kommentera. 

https://www.youtube.com/watch?v=sZF7gCCGH00

Videon uppges visa de båda på hotellrummet

Samtidigt har den brasilianska tv-kanalen Record enligt AS släppt en video som uppges visa Neymar och Mendes de Souza på hotellrummet i Paris. Videon sprids nu snabbt på sociala medier. 

I videon ser man två personer - en man och en kvinna - i ett rum som lägger sig på en säng. Kvinnan i videon reser sig upp och mannen säger något varpå ett bråk utbryter. Kort efter att det blir handgemäng avbryts videon. 

Även om det påstås att det är Neymar och Mendes de Souza som syns på videon så är det inte bekräftat från något håll. 

Neymar skulle egentligen ha förberett sig inför att spela Copa America med Brasilien, men i natten genrep mot Qatar skadade han sig och missar nu mästerskapet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.