”Jag är säker på att Zlatan spelar i VM”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Fyra mål på fyra matcher. Så blev Emil Forsberg svenskarnas kung under EM. 

Nu förlänger han med klubben RB Leipzig och hoppas på ett VM med Zlatan Ibrahimovic vid sin sida. 

– Jag är säker på att han kommer spela VM, säger Forsberg till Sportbuzzer.  

Fotbolls-EM tidigare i sommar var utan tvekan Emil Forsbergs mästerskap. Fyra mål på fyra matcher löd resultatet när svenskarna fick se sig besegrade av Ukraina på tilläggstid. Enligt Forsberg själv borde målsiffran varit ännu högre. 

– Jag hade kunnat göra fem eller sex, träffade både stolpe och ribba mot Ukraina. Men då hade vi inte suttit här i dag, säger Emil Forsberg till tyska Sportbuzzer.  

Han syftar på ryktena om övergång till större klubbar, om Forsberg hade fått chansen till en större show under EM. Nu valde den 29-årige svensken att i stället förlänga med bundesligaklubben RB Leipzig. 

– Jag är jättenöjd med mitt beslut och det är klart att jag stannar. Vi kan vara stolta över lagets resa hittills och den är inte över än, säger Forsberg. 

I oktober fyller Forsberg 30. Han själv ser inte milstolpsfödelsedagen som något särskilt. Han trivs med sitt liv, sitt jobb och blickar bara framåt. 

– Jag känner min kropp väldigt väl och jag vill bli ännu bättre. Jag sätter inga gränser för mig själv, varken gällande sporten eller åldern. Jag kanske spelar tills jag är 40, säger Forsberg. 

”Alla lag är bättre med Zlatan”

En svensk spelare som både närmar sig 40 och fortfarande spelar på högsta nivå är Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic är en av nyckelspelarna i Serie A-laget AC Milan och uteblev från den svenska truppen till EM på grund av en skada.

Forsberg och Ibrahimovic har spelat tillsammans tidigare, och om Forsberg får sia om framtiden så spelar de snart ihop igen – i blågult ställ. 

– Alla lag är bättre med Zlatan än utan, det är vi också. Det var synd att han inte var med men jag är säker på att han kommer att spela VM, säger han till Sportbuzzer och fortsätter: 

– Han är nästan 40 år och är fortfarande en toppspelare i AC Milan. Han är en man som hör hemma i de stora matcherna. Både han och hans karriär är fantastiska. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.