Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isak letar hus – och lär sig prata spanska

Här presenteras Alexander Isak i Real Sociedad
Foto: Real Sociedad
Foto: Real Sociedad / Manix Diaz deRada
Foto: Real Sociedad / Manix Diaz deRada
Foto: Real Sociedad / Manix Diaz deRada

Alexander Isak gör sig hemmastad i Real Sociedad.

Anfallsstjärnan har börjat plugga spanska, letar hus - och på lördagen kan 19-åringen debutera. 

För en dryg månad sedan blev det klart. 

Alexander Isak fortsätter sin fotbollsresa i La Liga och Real Sociedad - efter en succéartad säsong med Willem II i holländska ligan. 

Real Sociedad köpte loss Isak från Dortmund för dryga sju miljoner euro (cirka 74 miljoner kronor). 

– Jag är väldigt glad att dealen är klar och att jag är här. Det senaste halvåret har varit bra för mig och att avsluta med att få skriva på för Real Sociedad är en bra avslutning på säsongen. Jag ser fram emot näst säsong. Jag har hört mycket om klubben, de har många unga spelare och ger unga spelare chansen. Jag har spelat mot några, senast mot Spanien, och har även spelat med några i samma lag, sa Isak på en presskonferens med klubben. 

Väntas göra debut

Förra veckan presenterades Isak för fansen och därefter har han tränat med laget och bekantat sig med fansen. 

Klubben meddelar också att den svenske landslagsanfallaren bor på hotell under tiden han letar ett permanent boende, och att han börjat ta lektioner i spanska. 

Det gör han tillsammans med de andra nyförvärven Martin Ödegaard och Modibo Sagnan. 

– Vi har gått en ganska liknande väg hittills, så klart blev jag glad över att han kom hit. Det ska bli kul att spela tillsammans. Jag tror att vi kan komma att lära mycket av varandra, sa Isak nyligen om norska stjärnan Ödegaard. 

På lördagen spelar Real Sociedad säsongens första träningsmatch, då de ställs emot Lagun Onak. Isak och Ödegaard väntas få speltid och göra debut.