Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isak: ”Det kan vara en riktigt jobbig tid”

Foto: AMAIA ZABALO / BILDBYRÅN
Foto: CORDON PRESS / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Alexander Isak har fått en bra start i den nya klubben Real Sociedad. 

I en av lokaltidningarna berättar han konkurrenssituationen – och det värsta med Stockholm. 

– Det kan vara en riktigt jobbig tid, säger Isak till El Diaro Vasco

Det har dröjt några veckor sedan den svenske supertalangen lämnade Borrusia Dortmund och skrev på för Real Sociedad. Isak, som är fostrad i AIK, har tagit vägen genom Tyskland och Nederländerna till San Sebastian och norra Spanien. 

– Det var min agent som ringde mig och informerade om att det fanns intresse från Real. Det är sant att jag hade andra erbjudanden och möjligheter att spela i andra klubbar, men jag insåg att Reals intresse var väldigt seriöst och att de verkligen ville ha mig. Därefter gick det snabbt och nu är jag här, säger Alexander Isak i en intervju med lokaltidningen El Diaro Vasco

”Det har jag ingen aning om”

Isak pratar bland annat om konkurrensen med anfallskollegan Willian José som har varit lagets stora målskytt under de senaste åren. 

– Han är en mycket bra spelare. Jag tror att konkurrensen mellan han och mig kan vara bra för laget, säger svensken som får frågan om han tror att han och José kan spela tillsammans. 

– Det har jag ingen aning om. Det får du fråga tränaren. 

Isak om svenska vädret

I intervjun berättar Isak om hur han åker till träningarna tillsammans med norrmannen Martin Ödegaard, sitt eritreanska ursprung och hur det var att leva i Stockholm. 

– Det var bra. Jag klagar inte. Du kan göra allt i Stockholm och det är en otrolig stad. Men vintern kan vara väldigt kall och kan vara jobbig, men du vänjer dig vid det. 

Alexander Isak första veckor i klubben har blivit en succé. I sin första match gjorde han mål, samtidigt som det verkar gå bra på träningarna. Under sin andra dag i klubben gjorde han tre mål på bara några minuter, skriver den spanska tidningen. 

– Haha, jag hade lite tur där.