Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isak bakom Newcastles seger

Alexander Isak.
Foto: KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Alexander Isak hoppade in och spelade en avgörande roll för Newcastle.

Svensken hyllas nu stort efter succén – och experter har ett tydligt krav på tränaren Eddie Howe. 

– Jag tappade det lite, säger Isak efter 1–0-segern.

Alexander Isak har haft en tuff vinter i Newcastle med skadeproblem som har hållit honom utanför planen.

Men de senaste matcherna har han kommit tillbaka och fått göra flera inhopp, där han satt stora avtryck.

För tio dagar sedan avgjorde han med ett sent 1–0-mål mot Fulham i Premier League.

Och i tisdagens första semifinalmöte med Southampton i ligacupen byttes Isak in i den 67:e minuten. Sex minuter senare snurrade han upp försvararen Duje Caleta-Car, tog sig förbi på högerkanten och hittade en perfekt passning till Joelinton som stötte in bollen i öppet mål från nära håll.

– Jag fick en bra första touch och kände att försvararen inte var nära mig. Jag spelade bara mitt spel, jag tänkte inte så mycket, säger Isak efteråt om assisten.

Efteråt firade han rejält med fansen på bortasektionen.

– Det var en fantastisk stund. Jag tappade det lite och hoppade över staketet. Men det är otroligt så som de får oss att känna som att vi spelar på hemmaplan. Stor eloge till dem.

Kraven på tränaren: Starta Isak

Isaks fortsatta form får nu allt fler experter och journalister i England att kräva att tränaren Eddie Howe startar svensken framöver.

”Startar Alexander Isak på tisdag? För mig, 100 procent. Förändrade matchen i kväll”, skriver journalisten Andrew Musgrove på Twitter.

”Alexander Isak och Allan Saint-Maximin var båda fantastiska när de byttes in. Tydliga, fulla av självförtroende och energi. Båda knackar på dörren till startelvan igen”, skriver Newcastle-journalisten Aaron J Stokes.

”Ser väldigt mycket fram emot att se Alexander Isak i Premier League nu när han verkar vara tillbaka i form. Ser ut som att något kommer hända varje gång han rör bollen. Howe måste vara lockad att starta honom över Wilson nu”, skriver fotbollskrönikören Tom Barclay.

Returen i ligacupen spelas den 31 januari. I den andra semifinalen möts Manchester United och Nottingham.

Finalen spelas på Wembley den 26 februari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.