Foto: Robert PrattaFoto: Robert Pratta
 Foto: Robert Pratta
Foto: Jan KrugerFoto: Jan Kruger
 Foto: Jan Kruger

Intervjuar sig själv för att slippa journalister

Publicerad

PAOK förlorade derbyt mot AEK i Grekiska Super League i söndags. Dimitir Berbatov drog på sig två gula kort under matchen och blev därmed utvisad.

För att ge sig själv chansen att försvara sig inför fansen valde han att ställa upp på en intervju - med sig själv.

"För att slippa journalister som hittar på en massa saker", menar han.

I Super Leagues 19:e omgång drabbade AEK och PAOK samman i Aten. Matchen slutade 1–0 efter ett mål i den första halvleken. I inledningen av den andra halvleken blev Berbatov inbytt, men drog snabbt på sig två gula kort och blev utvisad.

– Jag är besviken, säger han till sig själv i en intervju som han har publicerat på Facebook.

"En intervju med Dimitar Berbatov, av journalisten Dimitar Berbatov", står det på spelarens Facebook-sida.

I "intervjun" börjar han med att fråga sig själv hur han mår, och svarar att han är besviken över förlusten och sitt röda kort. Han medger dock att det var rätt att han blev utvisad efter att ha slagit till en spelare.

"Han höll fast mig och jag var arg och nervös, därför slog jag honom. Det var inte rätt men ibland tappar man det under matcherna", skriver han.

Berbatov använder dock det faktum att han inte fick starta matchen som ett argument till varför han blev så pass arg och att det blev som det blev.

"AEK var inte det bättre laget och ändå gjorde de ett mål. När jag inte spelar kan jag inte hjälpa till, därför var jag arg. Jag kom hit för att spela just dessa matcher, där mina kvaliteter och erfarenheter kan hjälpa laget. Inte för att sitta på bänken och kolla på. När jag inte spelar är jag inte lycklig. Nu råkade jag ta ut det över en kollega i det andra laget."

Berbatov ber om ursäkt

Incidenten gör dock att det tar tid innan Berbatov får starta en match, då han fick tre matchers avstängning för utbrottet.

"Jag brukar inte söka konflikter på planen, men nu blev det så här och jag är ledsen. Jag får ta konsekvenserna för mitt handlande och jag vill be om ursäkt till laget."

I grekiska medier har man spekulerat i att Berbatov skulle vilja lämna PAOK, och att han därför drog på sig det röda kortet med flit. Något som Berbatov menar är påhitt.

"Det här är anledningen till att jag ger dig den här intervjun iställer för till folk som hittar på en massa dumma saker. De försöker skada laget genom att hitta på dessa dumheter. PAOK är mitt lag, och jag kämpar för mitt lag även om det betyder att jag får ett par röda kort då och då."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag