Foto: Alessandra Tarantino
 Foto: Alessandra Tarantino

Ingvarsson: "Inför målkameror nu"

Publicerad
Uppdaterad
Martin Ingvarsson, ordförande i Elitdomarklubben (EDK), skrek rakt ut framför tv:n när han såg situationen som kostade England ett mål.
Nu vill han att Internationella fotbollsförbundet (Fifa) ska inför målkameror.
- Jag skulle gärna använda tekniska hjälpmedel om det fungerade. Jag tror också att det som inträffade kommer att göra att debatten tar ny fart, säger Ingvarsson till TT.
Enligt Ingvarsson är det linjemannen som ska se att bollen är så tydligt över mållinjen:
- Men den assisterande domaren har som huvuduppgift att hålla koll på offsiden, det gör att han inte har någon optimal vinkel. Men det är ändå den assisterande domaren som ser situationen bäst.

Kunat se

Fifa har testat att ha ett datachip i bollen, men det försöket slog inte väl ut. I stället verkar fotbollsvärlden vilja använda två extra straffområdesdomare. Det systemet har använts i Europa league och ska användas i Champions league kommande säsong.
Martin Ingvarsson är en av tre svenska domare som testat det nya systemet, både som huvuddomare och straffområdesdomare.
- Som straffområdesdomare hade man sett den här situationen mycket bättre, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag