Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är inget nytt att snacket går...”

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Allsvenskans stora pris rörde upp känslor och åsikter bland supportrar.

Då gick Discovery ut och redovisade vilka spelare deras experter röstat på. 

– Det är inget nytt att det snacket går, det har varit så sen fotboll började sändas på tv och det kommer nog för alltid vara så i Sverige, säger Irma Helin Zibanejad.

En rafflande allsvensk säsong är över. Till sist var det målskillnad som blev avgörande och Malmö FF blev svenska mästare för andra året i rad. AIK och Djurgården tog hand om andraplatsen respektive tredjeplatsen.

– Jag tycker det har varit en väldigt rolig, underhållande, spännande och intensiv säsong, säger Discoverys expert Irma Helin Zibanejad.

Under tisdagskvällen summerades säsongen när allsvenskans stora pris delades ut. 

Årets bästa spelare på varje position skulle utses och i juryn satt allsvenskans 16 huvudtränare och lagkaptener samt 32 utvalda journalister och experter.

Från Discovery röstade Irma Helin Zibanejad, Alexander Axén, Petra Svensson och Jens Fjellström.

När vinnarna var prisade blev det livat på sociala medier, och dagen efter valde Discovery att gå ut på Twitter för att visa vilka Irma Helin Zibanejad röstat på. Och därefter resten av experterna.

– Jag tror Discovery generellt är ganska transparenta på sina sociala medier så det är inget nytt. Sen tror jag folk har missat att av typ 65 röster är vi fyra från Discovery. Majoriteten är tränare och lagkaptener och annan media, men det är vad det är. Jag bryr mig inte särskilt mycket, jag tycker nästan det är lite roligt när det drar i gång, säger hon.

”Då går jag hellre och käkar en mysig middag”

På Instagram poängterade experten att hon inte röstat på Djurgårdens Hjalmar Ekdal i kategorin årets back, utan lagt sin röst på AIK:s Erick Otieno.

– Det blir alltid så här, folk känner mycket, tänker mycket och har många åsikter. Men det är också det som gör att jag får ha mitt jobb. Utan dem, vem skulle titta? Det är de som gör att jag får stå i studion och prata fotboll. Så håller man det på en respektabel nivå och bara säger vad man tycker, tycker jag det är helt fine, om det är god ton.

Hur är nivån?

– Jag vet inte. Vad ska man säga... Jag tycker väldigt mycket om mitt liv så när det börjar storma då går jag hellre och käkar en mysig middag med Mika (Zibanejad), så att säga.

Innan Irma Helin Zibanejad la spelarkarriären på hyllan och blev tv-expert på heltid spelade hon i Djurgården.

Att bli beskylld för att höja ett specifikt lag är vardag, menar 27-åringen.

– Det är inget nytt att det snacket går, det har varit så sen fotboll började sändas på tv och det kommer nog för alltid vara så i Sverige. Man får nog bara acceptera det helt enkelt.

”Jag tycker inte det är problematiskt”

Irma Helin Zibanejad är inte ensam om att ha bakgrund i allsvenska klubbar. Tidigare tränaren Alexander Axén har bland annat jobbat i Örebro SK och har även en AIK-tatuering. Och Jens Fjellström har varit assisterande tränare i Malmö FF.

– Jag tycker inte det är problematiskt. Jag bryr mig inte när de står i Premier league-studion och någon har spelat i Manchester United och någon har spelat i Liverpool. Jag tycker inte det är några konstigheter, jag tycker det är fullt normalt. Men människor får tycka vad de vill, säger Helin Zibanejad.

– Vi alla föds in i fotboll, vi har älskat fotboll, vi har levt fotboll och det är därför vi jobbar med fotboll i dag. Och jag tycker inte det är något konstigt.

Och du röstade inte på Hjalmar Ekdal?

– Haha, det var ganska roligt. Det var så många som skrev till mig i dag ”skönt att du är rättvis”.

https://twitter.com/dplus_sportSE/status/1468493454116364289

TV: Zibanejad svarar på tre frågor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.