Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingesson om cancern: Ingen medicin hjälper

Foto: Anders Ylander

Klas Ingessons kamp mot blodcancern fortsätter.

Nu förbereder sig den före detta landslagsmittfältaren på operationen som är hans sista chans att bli helt frisk: en stamcellstransplantation.

– Inga mediciner hjälper längre, säger Ingesson till Borås Tidning.

Det var i maj 2009 som Klas Ingesson kom med beskedet: han hade drabbats av myelom, en typ av blodcancer.

Nyheten blev en stor chock för den svenska fotbollsvärlden – som sedan fick glädjas när VM 1994-hjälten meddelade att hans blod var fritt från sjukdomen.

Men så i midsommar kom cancern tillbaka – trots att Ingesson genomgått ett stamcellsbyte.

– Det satte sig på ryggen och ryggraden pajade ihop, jag kunde inte gå. Jag blev liggande i mer eller mindre två månader. Jag tappade alla muskler. Det har varit jävligt jobbigt att komma tillbaka, berättade Ingesson för SPORT-Expressen i december.

"Mediciner hjälper inte"

Nu ska Ingesson återigen vara med om en stamcellstransplantation, den här gången med celler från en annan person.

– Det känns bra. Förut var jag mer orolig för det här, men nu vet jag att det här är det enda alternativet i dagsläget. Inga mediciner hjälper längre, och jag har gjort två stamcellsbyten med mig själv som inte har hjälpt tillräckligt. Nu är det här det enda som kan göra mig helt frisk, och då blir valet enklare, säger Ingesson till Borås Tidning.

"Kan bli frisk"

Nu hoppas 44-åringen på en lyckad operation.

– Då blir jag frisk. Efter fem år blir man friskförklarad. Och skulle jag inte bli frisk kommer jag att kunna börja om med medicinerna som inte hjälper nu, igen, säger han.

Ingesson arbetar just nu som ungdomstränare i Elfsborg. Han varit väldigt öppen med sin sjukdomshistoria och säger att han kommer att fortsätta ställa upp i intervjuer.

– Jag mår mycket bättre av att snacka om det, och jag är övertygad om att det kan underlätta för andra i samma sits. Det känns viktigt att berätta för folk att jag bara mått dåligt precis när jag fått tillbaka det, i övrigt har jag mått jättebra.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!