Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inför ödeskvalet: ”Är enormt viktigt för oss”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

På torsdag kväll kliver Hammarby in i Europa Leagues kvalspel. 

Spelarna hymlar inte om att det är vitalt att klubben åter tampas i stora Europakval - för första gången sedan 2007.

– Det är enormt viktigt, säger Abdul Khalili.


Köp Hammarbys match mot Puskas redan nu på SportExpressen Play! Sändningen startar klockan 17.30 på torsdag.

Det vankas Europakval för Hammarby. På torsdag kväll gästas klubben av ungerska Puskás Akadémia hemma på Tele 2 arena i Europa League-kvalet.

Det är första gången sedan säsongen 2007/08 då klubben kvalade till Uefa cupens gruppspel som Hammarby deltar i ett stort Europakval igen.

Första stora kvalet – sedan 2007

Spelarna hymlar inte med att betydelsen är enorm. David Fällman ser det som en möjlighet att utvecklas som klubb och ta ytterligare ett kliv framåt.

– Det betyder jättemycket. Det ska det göra för det är ett mål vi har som klubb. Vi har som mål att göra det oftare men nu har vi börjat och vi vill göra detta till en vana. Då vill vi ta vara på Europaspelet och inte bara ta oss dit. När vi spelar ska vi också göra det bra. Vi är enade om det på Årsta. Det här är en bra chans att växa som klubb ytterligare. Europa öppnar många dörrar som klubb och spelare. Det är bara positivt.

Mittfältsmotorn Darijan Bojanic längtar även han.

– Det betyder enormt mycket för Hammarby, om vi skulle klara oss hela vägen till ett gruppspel så är det bra ekonomi till klubben och pengar kommer in. Dessutom är det ett stort fönster för alla spelare så det skulle betyda mycket för alla. Det är kul, vi vill mäta sig med ligorna utomlands, säger han och får medhåll av Abdul Khalili.

– Om vi gör en bra match och går vidare till nästa runda så är det enormt viktigt för Hammarby och lagets självförtroende, säger han.

”Klubben vill ta nästa steg”

Vad skulle ett avancemang ge på sikt?

– Vinner vi denna så tar vi det därifrån. Fotboll är små detaljer och små situationer som kan ändra en hel säsong och en framtid. Vi fokuserar på denna match nu så får vi se vad det innebär för framtiden.

– Klubben vill ta nästa steg och nästa steg handlar inte bara om att vinna SM-guld utan att komma någonstans i Europa. Det kan betyda väldigt mycket för att ta nästa steg.

Vad kan du bidra med i dessa matcher?

– Jag har varit med i Europa och spelat matcher där. Jag vet hur det ser ut med min erfarenhet men vi har så pass duktiga spelare. Om vi bara spelar vårt spel så kommer det funka bra för oss.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.